Varden

Odd gjør et kjempesalg med Kitolano

John Kitolano blir presentert som Wolves-spiller i dag, og Odd har gjort en kjempehand­el.

- Sport@varden.no

Odd får etter det Varden erfarer mellom 4-4,5 millioner kroner for John Kitolano, som selges til Wolverhamp­ton.

18-åringen fra Gulset i Skien blir Wolverhamp­ton-spiller, og Odd har gjort et kjempesalg for en spiller som har et halvt år igjen av sin Odd-kontrakt.

Etter det Varden erfarer skal klubbene ha kommet til enighet om en overgang i løpet av onsdagen.

18-åringen blir etter det Varden kjenner til solgt for mellom 4 til 4,5 millioner kroner.

Det vil si at Odd skal ha klart å forhandle seg til en avtale som gir mer enn det utdannings­kompensasj­onen i utgangspun­ktet ville gitt, som ville gitt fra 2,5 til 3 millioner kroner.

Trolig vil skiensklub­ben få mer for Kitolano etter et visst antall kamper i Premier League.

Det er ikke kjent om Odd har klart å forhandle fram en avtale om prosentand­eler ved en overgang.

Tror det blir torsdag

Sent onsdag kveld bekreftet agent Atta Aneke i en sms at han tror det blir en avklaring torsdag.

– Er det medisinske i orden? – Pleier vanligvis å få de siste resultaten­e dagen etter, skriver han.

Det betyr at en annonserin­g ikke skjer før torsdag.

Odd er trolig enig med Wolverhamp­ton om en overgangss­um, mens John Kitolano er enig med den engelske klubben om sin avtale. Passerer han den medisinske testen, så skal det mye til om ikke han blir Odds første spiller solgt til en Premier League-klubb.

– Er alle parter enig om betingelse­ne?

– Om klubbene er helt enig vet jeg ikke, men man blir jo sjeldent sent av gårde hvis man ikke ser at man vil bli det. Når det gjelder Johns avtale så er vi enig om betingelse­ne, sa Atta tidligere onsdag. Agenten er med 18-åringen hos klubben, som blant annet Gunnar Halle har spilt for.

Den tidligere Wolverhamp­ton-spilleren er spent på hva John Kitolano kan få til i en engelske Premier League-klubben.

Halle, som fikk sju kamper for Wolverhamp­ton i 2002 og om de siste årene har vaert trener for yngre landslag i Norge, kjenner godt til både klubben og til venstrebac­ken.

– Jeg hadde John i tre år. På G15-16- og 17-landslaget. Har hatt tatt kjempesteg de siste årene og det blir spennende å se hva han kan få til i Wolverhamp­ton. Om alt går i orden da, understrek­er Halle.

Han har ikke veldig trua på at unggutten fra Gulset vil vaere den som stjeler de største overskrift­ene i engelsk presse med det aller første, men på sikt tror han 18-åringen kan bli å regne med.

Grundig research

– Han står foran en stor utfordring. Å gå fra å spille i Eliteserie­n til å spille i Premier League er et stort sprang. Det blir knalltøft. Han kommer nok ikke til å gå rett inn på laget, og det kan nok vaere at det vil ta tid før han får sjansen, sier Halle.

Han er likevel trygg på at sjansen vil komme, og at den nyopprykke­de klubben har en plan med venstrebac­ken.

– Det er jo en grunn til at de henter han. Jeg har snakket litt med klubbens speidere. Jeg vet at de har fulgt han over tid og at de har gjort grundig research. De vet hva de får, og det er nok en spiller de har forventnin­ger til, sier Halle.

Om Kitolano gjør lurt i å gå til Wolverhamp­ton og Premier League i så ung alder, eller om 18-åringen burde tatt et par sesonger til i Odd, vil ikke Halle mene for mye om.

– Det er opp til hver enkelt.

Premier League er stort, og det er jo ikke sånne tilbud en får hver uke, sier Halle.

Ressurser

Selv fikk han sju kamper for klubben tilbake i 2002.

– Jeg var innom en veldig kort periode. Det var en stor klubb da jeg var der og det er en stor klubb nå.

Klubben imponerte stort da de rykket opp fra Championsh­ip forrige sesong, og Halle har trua på at laget vil holde seg i den øverste divisjonen.

– Det første året i Premier League blir helt sikkert tøft, men de spilte god fotball forrige sesong og de har helt sikkert ressurser til å bli der. De har jo også spilt i Premier League før, så de vet hva som venter, sier Halle. ▶ Tom Arne Borgersen, NilsTore Olsen og Pål Lundsholt

 ??  ??
 ??  ?? TIL ENGLAND: John Kitolano er i England og har gjennomfør­t medisinsk sjek k hos Wolverhamp­ton. Han blir presentert som Wolves-spiller i dag. Innfelt tidligere Wolves-spiller, Gunnar Halle.
TIL ENGLAND: John Kitolano er i England og har gjennomfør­t medisinsk sjek k hos Wolverhamp­ton. Han blir presentert som Wolves-spiller i dag. Innfelt tidligere Wolves-spiller, Gunnar Halle.
 ??  ?? SLIPPES IKKE: Thomas Grøgaard (i midten) må bli i Odd, hvis Kitolano blir klar for Wolverhamp­on.
SLIPPES IKKE: Thomas Grøgaard (i midten) må bli i Odd, hvis Kitolano blir klar for Wolverhamp­on.
 ?? FOTO: TROND REIDAR TEIGEN / NTB SCANPIX ??
FOTO: TROND REIDAR TEIGEN / NTB SCANPIX

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway