Varden

Porsgrunn i gul trøye

-

▶ Porsgrunn-ordfører Robin Kåss (Ap) følte seg «nesten som Supermann» da han onsdag testet landets første elektriske bysykkelor­dning i Porsgrunn. Det er fristende å påpeke at det sannsynlig­vis må mer enn en sykkel med batteri til for å få overnaturl­ige evner, men vi nøyer oss med å gratulere Porsgrunn med en god, framtidsre­ttet og spennende ordning. Kommunen har rett og slett gått i brudd og baerer gul trøye, for å si det med sykkelsprå­k.

▶ Porsgrunn har hatt en bysykkelor­dning i flere år, men det er i overkant å kalle den en suksess; bruken har vaert minimal. Vi ønsker ikke å stikke kjepper i hjulene på den nye ordningen før den kommer i gang, men vi tror at det – høyst sannsynlig – er nødvendig med mer enn 20 sykler og én ladestasjo­n for at dette skal bli en suksess. Flere sykler og stasjoner på et utvalg steder i Grenland kunne ha gjort ordningen til en fullgod erstatter for annen, motorisert transport.

▶ I november diskuterte bystyret i Skien en bysykkelor­dning. Høyre og Venstre presset på, men den rødgrønne koalisjone­n stemte forslaget ned og vil vente til 2021. Da går den tiårige(!) avtalen med JCDecaux ut. Selskapet er, ifølge Skien kommune, «ikke interesser­t» i en reklamefin­ansiert bysykkelor­dning, «fordi de mener markedet for reklame er mettet». Pussig nok er det JCDecaux som står bak den reklamefin­ansierte bysykkelor­dningen i Porsgrunn.

▶ – Det er på tide å finne løsninger sammen, og da kan man begynne i det små, sa Stein Erik Amlie (H) da Skien bystyre behandlet saken. Bystyret sa nei og nå frister Skien tilvaerels­en som lanterne rouge.

 ?? Sjefredakt­ør Tom Erik Thorsen ??
Sjefredakt­ør Tom Erik Thorsen

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway