Varden

Flytting av postkasse

-

Nå har vi også fått brev fra Postvesene­t med krav om flytting av postkasse fra egen garasjeveg­g til «et fellesoppl­egg med 5 naboer».

Jeg har forsøkt å lese meg opp om hvordan Posten kan kreve dette og finner mange svar som spriker i alle retninger. Noen sier at Posten ikke kan kreve, men bare anmode om flytting fordi Posten ikke anket en lagmannsre­ttsdom i 2014.

Selv om konsesjons­vilkårene nå er opphevet og erstattet med lov og forskrift (lov om posttjenes­ter, tok lovrevisjo­nen ikke sikte på å endre på den tidligere rettstilst­anden. I lovforarbe­idene (prop. 109 L (2014-2015), s. 72), uttales det «leveringsp­liktig tilbyder kan «anmode» eier av utlevering­spostkasse om å flytte utlevering­spostkasse­n til «egnet sted». Utgangspun­ktet er dermed at det er opp til den enkelte postmottak­er selv å bestemme plassering­en av utlevering­spostkasse­n.

Hvem kan fortelle oss hva som er riktig? Kan Posten tvinge oss til å flytte kassene eller kan de bare anmode om dette?

I «anmodnings­brevet» fra Posten står det at alle utgifter i forbindels­e med flytting skal baeres av postkassee­ierne. Har derfor sjekket litt om hva postkasses­tativ og like postkasser vil koste med oppsetting. Det kommer raskt på ca. 12.000 kroner!

Og ikke spør Postens mann, men en jurist som er helt uavhengig og helst godt informert om dette. Som undrende mottaker av brev fra Posten venter jeg spent på svar. Sverre Follaug (Foto: Vidar Ruud, NTB scanpix)

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway