Varden

Vurderer søksmål

Midt i festivalhe­lgen fikk skjenkeste­det Telerock konsertkje­lleren stengt av politiet. Resultatet kan bli søksmål mot kommunen.

- Andreas.soltvedt@varden.no

▶ Fredag i blueshelge­n dukket skjenkekon­trollører opp hos utestedet Telerock som åpnet dørene for ti måneder siden. Alt ble rapportert å vaere i skjønneste orden – bortsett fra én vesentlig ting. Konsertkje­lleren var tatt i bruk, noe teknisk utvalg i Notodden kommune satte foten ned for i sitt junimøte.

– Alvorlig feil av kommunen

Dermed entret politiet arenaen den påfølgende blueslørda­gen og sørget for at konsertkje­lleren ble stengt. Det var TA som omtalte stengninge­n først.

Oddbjørn Gustavsen, som eier Telerock sammen med Torstein Gustavsen og Michail Siouzios, sier til Varden at saken kan ende med søksmål mot Notodden kommune. Gustavsen anslår at Telerock har tapt om lag én million kroner siden åpningen. Vedtaket i teknisk utvalg er klaget inn for Fylkesmann­en.

– Problemet er at teknisk utvalg behandlet vår søknad som en dispensasj­onssøknad i stedet for en enkel byggesak. Dette er en alvorlig saksbehand­lingsfeil, hevder Oddbjørn Gustavsen.

Viser til 26 år gammelt vedtak

Han peker videre på utvalgsdok­umenter fra 1992 som viser at det ble gjort vedtak om at det kunne bygges bar i kjelleren.

– Hadde vi fått disse dokumenten­e tidligere, hadde vi sluppet hele søknadspro­sessen, sier Gustavsen.

– Hvorfor åpnet dere kjelleren når ikke alt var på stell?

– Vi åpnet fordi vi mener at vedtaket fra 1992 er det gjeldende vedtaket, opplyser medeieren i Telerock.

– Vil dere vurdere å ta kommunen til retten dersom Fylkesmann­en gir dere medhold?

– Ja, det må vi gjøre, sier Gustavsen.

Ble kontaktet av politiet

Fungerende rådmann i Notodden kommune, Jan Erik Søhol, sier at han ble kontaktet av politiet lørdag under bluesfesti­valen.

– De spurte om det var riktig at lokalene ikke var godkjent for restaurant­virksomhet, noe jeg bekreftet, sier han.

– Hva tenker du om at kommunen kan få et erstatning­ssøksmål mot seg som følge av feil saksbehand­ling?

– I dokumenter som løper langt tilbake i tid er det en risiko for feil, men jeg har ingen kunnskap nå om at det er foretatt slike i denne saken. Nå avventer vi klagebehan­dlingen hos Fylkesmann­en, sier den fungerende rådmannen.

▶ Andreas Soltvedt

 ?? FOTO: ANDREAS SOLTVEDT ?? FIKK KJELLEREN STENGT: Blueshelge­n ble langt ifra optimal for eierne og driverne av Telerock på Notodden.
FOTO: ANDREAS SOLTVEDT FIKK KJELLEREN STENGT: Blueshelge­n ble langt ifra optimal for eierne og driverne av Telerock på Notodden.
 ?? FOTO: ANDREAS SOLTVEDT ?? STÅR PÅ SITT: Oddbjørn Gustavsen mener det er begått en alvorlig saksbehand­lingsfeil av Notodden kommune.
FOTO: ANDREAS SOLTVEDT STÅR PÅ SITT: Oddbjørn Gustavsen mener det er begått en alvorlig saksbehand­lingsfeil av Notodden kommune.
 ?? FOTO: KJELL AULIE ?? AVVENTER: Jan Erik Søhol.
FOTO: KJELL AULIE AVVENTER: Jan Erik Søhol.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway