Varden

Doblet omsetninge­n – v

Åtte år etter oppstarten går det så det suser for Telemark Grunn & Betong AS – bortsett fra på ett felt.

- Andreas.soltvedt@varden.no

▶ Daglig leder i Telemark Grunn & Betong AS (TGB), Kim Bergskås (33), har nok å gjøre. Det samme gjelder for de øvrige 15 faste ansatte i bedriften med base i Sauherad. Fjorårsreg­nskapet viste en omsetning på 26,5 millioner kroner, noe som var drøyt det doble av omsetninge­n i 2016.

Solid ordrereser­ve

Godt og vel halvveis ut i 2018 fortsetter framgangen i form av 5,5 millioner kroner høyere omsetning målt opp mot samme tid i fjor. Samtidig er ordrereser­ven på rundt regnet 15 millioner kroner.

– Det går bra?

– Ja, vi er glade for utviklinge­n, sier Kim Bergskås som var med på å starte opp TGB og som har vaert daglig leder i bedriften i fem år.

Bergskås sitter også som styremedle­m i Maskinentr­eprenørene­s Forbund i Telemark. Parallelt med jobben, som ikke kan sies å vaere av sorten 9–16 for hans egen del, tar Bergskås teknisk fagutdanni­ng.

Omgir seg med flinke folk

– Det er for å møte krav som kommer. Det blir bare strengere og strengere, noe jeg synes det er bra. Før kunne «alle» kjøpe en gravemaski­n og holde på. Det er viktig å få seriøsitet­en tilbake i denne bransjen, sier Bergskås til Varden.

TGBs resultat før skatt i

2017 i var 850.000 kroner mot 400.000 kroner i 2016.

– Dette synes vi er bra. Det koster veldig mye å vokse. Vi har ansatt mange flinke folk og har investert mye i nytt utstyr, sier Bergskås som anslår at utstyrsinv­esteringen­e de siste trefire årene beløper seg til rundt ti millioner kroner.

– Du frykter ikke at TGB vokser vel fort?

– Nei, vi har kontroll på det. Jeg tenker at rundt tjue faste ansatte vil vaere ideelt noen år framover, sier TGB-lederen.

Malurten i begeret

Med veksten kommer likevel en utfordring for bedriften.

– Ja, vi leiter etter et lokale der vi kan ha kontor, verksted og lager. Vi ser ingen framtid der vi har verksted i dag og ønsker å samle virksomhet­en, forteller den daglige lederen. – Aktuelt å «flagge ut»?

– Vi ser for oss Sauherad, Bø, Nome eller alternativ­t Notodden, opplyser Bergskås.

– Hva er drivkrafte­n din? – Det er å få til noe.

▶ Andreas Soltvedt

 ??  ?? TRIVES: Kim Bergskås begynte i bransjen som 23-åring. Ti år seinere leder han TGB til stadig nye høyder.
TRIVES: Kim Bergskås begynte i bransjen som 23-åring. Ti år seinere leder han TGB til stadig nye høyder.
 ??  ?? GRAVER SEG FRAMOVER: Daglig leder Kim Bergskås (33) (t.h.) og maskinføre­r Olav Aaland har nok å gjøre i Telemark Gru
GRAVER SEG FRAMOVER: Daglig leder Kim Bergskås (33) (t.h.) og maskinføre­r Olav Aaland har nok å gjøre i Telemark Gru

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway