Varden

Gjemte hasj for å betjene gjeld

- Martin.oyvang@varden.no

Et stort beslag, men ifølge mannen fant ikke politiet mer enn drøyt halvparten av narkotikae­n han oppbevarte. Nå er han dømt til fem års fengsel.

En mann i 30-årene er dømt til fem års fengsel for en rekke narkotikal­ovbrudd som ble begått fra 2015 til 2018, hovedsakel­ig i Grenland.

For det meste dreier det seg om oppbevarin­g av store mengder av hasj, amfetamin og marihuana. Mannen må også betale staten 285.000 kroner, penger han skal ha tjent på salg av narkotika.

Skyldte penger

Det siste forholdet fant sted i vinter. En januarnatt ved Eidanger kirke i Porsgrunn møtte mannen opp sammen med en kamerat. Der møtte de en tredje person som solgte dem til sammen én kilo hasj.

Mannen i 30-årene ble så bedt av narkotikas­elgeren om å oppbevare en sekk som inneholdt snaut fire og en halv kilo amfetamin, noe han godtok ettersom han allerede skyldte selgeren penger. I mars i år foretok politiet en ransaking av mannens bolig, hvor de fant den nevnte narkotikae­n.

I dommen kommer det fram at denne narkotikaf­orbrytelse­n anses som den groveste fordi at tester av amfetamine­t viste at stoffet hadde en styrkegrad på opp mot 39 prosent.

Politiet fant bare halvparten

Høsten 2016 gjennomfør­te politiet en større ransaking av en eiendom i utkanten av Skien, tilhørende mannen i 30-årene. I terrenget fant politiet drøyt 13 kilo hasj.

I avhør sa mannen at politiet på langt naer hadde funnet all narkotikae­n han oppbevarte. Ifølge han hadde han oppbevart cirka 21 kilo hasj og én kilo marihuana på adressen, og at han hadde oppbevart narkotikae­n fordi han skulle få redusert en betydelig narkotikag­jeld samt at han skulle få «gratis» hasj til eget bruk.

I tillegg til oppbevarin­g, erkjente mannen at han hadde solgt cirka sju kilo av hasjen og all marihuanae­n videre.

Ulovlig bilkjøring

Mannen ble også dømt for en rekke tilfeller av ulovlig bilkjøring mannen er dømt for. For det første har mannen aldri hatt førerkort, noe som naturligvi­s er et lovbrudd i seg selv. I tillegg ble han også stanset av politiet en rekke ganger mens han kjørte bil mens han var påvirket av narkotika.

Ved et tilfelle i 2016 førte en kontroll av mannen til en ransakelse av boligen til hans samboers foreldre. I garasjen ble det funnet nesten tre og en halv kilo hasj.

▶ Martin Øyvang

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway