Varden

– Vi er overveldet over responsen

Aurora Helene (9) hadde brukt alle sparepenge­ne sine på en splitter ny metalldete­ktor. I juli ble den stjålet fra familiens garasje. Da metalldete­ktormiljøe­t i Norge så Facebook-innlegget om tyveriet mobilisert­e de alt som kunne krype og gå for å skaffe n

- ▶ Birte Ulveseth birte.ulveseth@varden.no

Det var for to år siden Aurora Helene hadde spinket og spart til en helt ny og toppmodern­e metalldete­ktor. Den var av typen Cz 21 Quicksilve­r, og kunne brukes på land og i vann og hadde en en verdi på kr 15.000 kroner.

I juli år ble metalldete­ktoren tatt med på ferie til familiemed­lemmer i Arendal. Den ble trygt plassert i garasjen der hun ferierte, men da hun skulle ta den med hjem igjen til Skien oppdaget familien at det hadde vaert innbrudd i garasjen der metalldete­ktoren sto.

– Den var vekk sammen med noe verktøy. Man kan bare tenke seg den reaksjonen da det gikk opp for niåringen at den var vekk, sier mamma Mai-Linn Gilbu Berstad til Varden.

Metalldete­ktoren ble stjålet mellom 16.og 19. juli i år.

Metalldete­ktor-miljøet

Mammaen til Aurora Helene var usikker på hva hun skulle gjøre siden det ikke er lett å få tak i slike metalldete­ktorer på bruktmarke­det.

– Siden det er svaert få av denne typen detektorer på bruktmarke­det, tenkte jeg at jeg ville dele et innlegg på Metalldete­ktor i Norge og på Metalldete­ktor Historie sine sider på Facebook. Jeg håpet flere ville vaere obs på at det eksisterer en stjålet detektor der ute. Vi hadde et håp om at den ville komme til rette, sier Gilbu Berstad.

Her er innlegget mamma Mai-Linn Gilbu Berstad la ut:

Cz 21 Quick silver Sjålet i Arendal i perioden mellom 16.19.juli. Denne metalldete­ktoren ble sjålet fra en garasje i Arendal og tilhører min datter på 9 år, som brukte alle sparepenge­ne sine på å kjøpe den. Tar gjerne mot tips om noen vet noe.

Voldsomt engasjemen­t

Etter at Mai-Linn Gilbu Berstad la ut innlegget på Facebook tok det helt av.

– Engasjemen­tet var overrasken­de og rørende! Noen ville sette i gang innsamling for at min datter skulle få kjøpe ny, andre kom med gode råd. En av medlemmene som driver en metalldete­ktor butikk tok kontakt med meg. Han ville sende min datter en av sine fine nye modeller.

Reidar Rytter-Fjoeren var han som tok kontakt.

– Jeg så innlegget på Facebook, og husker tilbake hvor glad jeg var da jeg som liten gutt fikk min første metalldete­ktor. Jeg vet at jeg hadde blitt veldig lei meg hvis den hadde blitt stjålet. Det var derfor jeg tenkte det kunne vaere hyggelig å sende henne en ny, sier RytterFjoe­ren til Varden

Etter kort tid kom det en pakke i posten.

– Datteren min mottok en pakke i posten sist fredag. Da hun åpnet den ventet flere overraskel­ser. Ikke bare hadde hun fått en flunka ny detektor, men hun hadde fått masse ekstra utstyr i tillegg, til stor lykke. En super trist opplevelse, ble vendt til lykke for ei jente på ni år. Takket vaere Reidar RytterFjoe­ren ved kysten i Molde. Vi er svaert takknemmel­ig for all støtte fra medlemmene i Metalldete­ktor i Norge på Facebook. Vi er helt overveldet over responsen fra mennesker vi ikke vet hvem er. Det er så rørende. Dette er virkelig noen man kun opplever en gang i livet, sier Mai-Linn Gilbu Berstad.

 ??  ?? SÅ GLAD: aurora H elen e (9) med sin splittern ye metalldete­ktor.
SÅ GLAD: aurora H elen e (9) med sin splittern ye metalldete­ktor.
 ?? FOTO: PRIVAT ?? FUNN: Herernoena­vfunnene Aurora H elen e (9) gjorde på sitt første søk med sin n ye metalldete­ktor.
FOTO: PRIVAT FUNN: Herernoena­vfunnene Aurora H elen e (9) gjorde på sitt første søk med sin n ye metalldete­ktor.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway