Varden

Naer 160.000 hjemløse på Lombok etter jordskjelv

-

Over 156.000 mennesker har mistet alt de eier etter det kraftige jordskjelv­et på den indonesisk­e øya Lombok i helgen.

Antall hjemløse og evakuerte har steget kraftig etter hvert som redningspe­rsonell har nådd fram til mer avsideslig­gende områder på øya. Tirsdag ble det oppgitt at 20.000 var hjemløse, dagen etter var tallet mangedoble­t.

De hjemløse trenger både mat, rent vann og medisiner. Tusenvis har måttet sove under åpen himmel. Allerede før skjelvet var det vannmangel på øya som følge av langvarig tørke.

Det kraftige skjelvet rammet søndag kveld og hadde en styrke på 7.

Dødstallet var onsdag ettermidda­g indonesisk tid steget til 131. Det vil ventelig stige ytterliger­e etter hvert som flere sammenrast­e gjennomsøk­t.

Onsdag ble en død kvinne trukket fram fra en sammenrast moské nord på øya. Tre andre omkomne ble funnet ved en moské tirsdag, og det er frykt for at det ligger flere døde under ruinene.

Nesten 2.500 mennesker er innlagt på sykehus, de fleste med hodeskader og beinbrudd. Hundrevis av ofre får dessuten behandling utenfor sykehusene. Det indonesisk­e forsvaret bygninger blir har sendt fem fly fra Jakrata med mat, medisiner, tepper, telt og vanntanker. Flere lastebiler med nødhjelp har nådd fram til de midlertidi­ge leirene der folk er innkvarter­t.

Tre andre små øyer i naerheten ble også rammet av skjelvet. Lombok ble utsatt for et kraftig jordskjelv også for en uke siden. Da mistet 17 personer livet, og over tusen bygninger ble ødelagt. Denne gangen er ødeleggels­ene langt større.

(NTB)

 ?? FOTO: AP/NTB SCANPIX ?? I RUINER: Kuppelen er det eneste som er igjen av moskeen i Bangsal nord på Lombok.
FOTO: AP/NTB SCANPIX I RUINER: Kuppelen er det eneste som er igjen av moskeen i Bangsal nord på Lombok.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway