Varden

Nå tar de sats

Han har sagt det før, men i år er han helt sikker.

- ▶ Andreas Soltvedt andreas.soltvedt@varden.no

▶ Daglig leder i Telemarkfe­stivalen, Kristoffer Mosfjeld (her på vei ned...), føler seg trygg på at årets festival vil «flyte godt» og vel så det.

▶ – Ja, i år «bader vi virkelig i gode artister». Programmet er det beste i min tid i festivalen, fastslår daglig leder i Telemarkfe­stivalen, Kristoffer Mosfjeld, i en prat med Varden.

Vorspiel med Ni Liv-quiz

Torsdag kveld tjuvstarte­r festivalen i form av et quiz-arrangemen­t med Ni Livs dyktige gitarist, Jan Birger Akerhaugen, som utpekt quizmaster. Valget av Akerhaugen er på alle måter naturlig. Han kan vise til sin egen splitter nye quizbok – for øvrig den andre i rekken – og skal også spille på festivalen med Ni Liv så vel som Bjerk fra Vest-Telemark.

Torsdagens vorspiel på Pizzafjose­t etterfølge­s av tre dager spekket med program. Gåte, Knut Reiersrud, Resjemheia, Anne Hytta, Øystein Romtveit, Knut Buen og Rut Wilhelmine Meyer er bare noen av de andre utøverne som opptrer. Og selve bestilling­skonserten – den vil vaere signert en profilert utøver som på mange vis også kommer hjem. Pål Moddi Knutsen – kjent under artistnavn­et Moddi – studerte for en del år tilbake i Bø. Det var også her han fant igjen gleden ved å lage musikk, har han tidligere formidlet i Varden.

En ny tid for Moddi

– Hva bringer deg tilbake?

– Det er muligheten for å gjøre et bestilling­sverk. De siste tre årene har det vaert «Unsongs»prosjektet som har tatt all tid. Det har blitt bok, dokumentar og konserter i 22 land. Nå har jeg satt strek for det prosjektet. Første steg av alt det nye som skal skje, skjer i Gullbring fredag kveld, sier Pål Moddi Knutsen til Varden.

– Hvordan er magefølels­en rett for det braker løs?

– Panikk, sier Moddi muntert og fortsetter.

– Vanligvis tester man jo én og én sang. Så bruker man tre måneder i studio på å raffinere det ferdig. Nå skal en hel time med musikk tas «på styrten», påpeker artisten.

Fortsatt like aktuelt

Temaet for bestilling­skonserten er «1968».

– Det har vaert et tema som har vaert veldig interessan­t å jobbe med. Mange av temaene fra den gang er minst like aktuelle nå. Som hvordan man finner håp i en mørk, mørk verden, miljøkampe­n og vestens rolle i krig, sier Moddi.

– Telemarkfe­stivalen har lang og god tradisjon med bestilling­sverk – og konserter. Det er høye forventnin­ger?

– Ja, det er derfor jeg er nervøs, sier Moddi som uansett gleder seg mye. Det gjør også mange andre. Telemarkfe­stivalen har hatt et betydelig forhåndssa­lg av billetter i år.

 ?? FOTO: ANDREAS SOLTVEDT ??
FOTO: ANDREAS SOLTVEDT
 ?? FOTO: ANDREAS SOLTVEDT ?? KLARE TIL Å HOPPE I DET: Daglig leder Kristoffer Mosfjeld gleder seg til å stupe inn i årets festival som tjuvstarte­r torsdag og åpnes formelt fredag. Her kaster Mosfjeld seg uti det flankert av (f.v.) Marit Svalastog (styreleder), Åse Sageie, Jan Birger Akerhaugen, Mari Torvik Heian, Gunn Kristin Aasen Leikvoll og André Nesheim.
FOTO: ANDREAS SOLTVEDT KLARE TIL Å HOPPE I DET: Daglig leder Kristoffer Mosfjeld gleder seg til å stupe inn i årets festival som tjuvstarte­r torsdag og åpnes formelt fredag. Her kaster Mosfjeld seg uti det flankert av (f.v.) Marit Svalastog (styreleder), Åse Sageie, Jan Birger Akerhaugen, Mari Torvik Heian, Gunn Kristin Aasen Leikvoll og André Nesheim.
 ??  ?? TIL BØ MED AEREFRYKT: Pål Moddi Knutsen står bak årets bestilling­skonsert som framføres i Gullbring fredag kveld.
TIL BØ MED AEREFRYKT: Pål Moddi Knutsen står bak årets bestilling­skonsert som framføres i Gullbring fredag kveld.
 ??  ?? TOMMEL OPP: Mosfjeld er urokkelig i troa på årets festival.
TOMMEL OPP: Mosfjeld er urokkelig i troa på årets festival.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway