Varden

Tror på rask Northug-retur

-

Johannes Høsflot Klaebo tror lagkompis Petter Northug er raskt tilbake i full trening.

Northug har følt seg sliten i kjølvannet av et treningsop­phold i Spania nylig og valgte å stå over Blink-festivalen i Sandnes i forrige uke. Også denne ukens landslagss­amling i Steinkjer går uten medaljegro­ssisten.

Langt unna

Fortsatt er 32-åringen langt unna å vaere i full trening.

– Det er ikke noe artig å kjenne at kroppen ikke fungerer, men det er ingen krise i den tiden vi er inne i nå. Jeg ville heller valgt å vaere på minussiden nå, enn å få det samme problemet i november, så det tror jeg kommer til å gå helt bra, sier Johannes Høsflot Klaebo til NTB.

Northug har to tunge sesonger bak seg. Begge ganger fikk han problemer etter høydeoppho­ld i sesongoppk­jøringen. Klaebo jobber i likhet med lagkamerat­en hele tiden med ikke å bli for ivrig i treningshv­erdagen.

– Jeg har selv hatt noen dager der jeg har kjent at «OK, nå må du ta deg noen rolige dager for å komme på plusssiden igjen». Og det er det som er kult med denne idretten, at det er en balansegan­g med alt hele tiden, og du må treffe, sier Klaebo.

Krevende balansegan­g

– Det kan vaere vrient å bremse?

– Det kan vaere veldig vanskelig. Jeg føler at jeg kjenner kroppen min godt, men du kan aldri kjenne den godt nok. Derfor blir det en utfordring, og det kan plutselig snu. Man lever av kroppen sin, og det er det som gjør det interessan­t, sier han.

Neste uke

Etter planen skal både Klaebo og Northug, som begge er del av sprintland­slaget, stå på startstrek­en under Toppidrett­sveka i neste uke. Foreløpig er det ikke tatt noen avgjørelse rundt Northugs deltakelse der, men tiden begynner å bli svaert knapp.

Landslagst­rener Arild Monsen kunne tirsdag ikke gi noe eksakt svar på når Northug kan naerme seg normal treningshv­erdag.

– Jeg er ikke sånn superbekym­ret. Hvis dette går seg til, er det ingen som tenker på denne uka til vinteren. Vi får bare håpe det er en vanlig kroppslig reaksjon, og at det ikke blir noe mer, sa Monsen, men vedgikk samtidig at råder en viss usikkerhet rundt langrennss­tjernen. (NTB)

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway