Varden

Alle brødrene kom seg til EM-finalen

Filip Ingebrigts­en gikk i bakken under kvalifiser­ingen på 1500 meter, men avanserte likevel til EM-finale i Berlin onsdag. Brødrene hans tok seg også videre.

-

▶ Filip Ingebrigts­en er regjerende EM-mester på 1500 meter, men måtte virkelig jobbe da han gikk i bakken med 600 meter igjen av kvalifiser­ingsheatet på grunn av en konkurrent som falt foran ham.

Litt flaks

Den regjerende mesteren viste imidlertid stor ro og jobbet seg raskt opp til tetgruppa. I spurten løp han kontroller­t inn til tredjeplas­s og direkte plass i EM-finalen med tiden 3.40,88.

– Litt flaks. Jeg kommer kjapt opp igjen, men jeg prøvde å ta det gradvis. Heldigvis var ikke de andre så smarte at de rykket. De gjør det lett for meg, men det koster dette, sa Filip Ingebrigts­en til NRK.

25-åringen fikk et blødende sår på leggen etter fallet og trodde selv at det måtte sys.

I tredje heat var lillebror Jakob Ingebrigts­en iskald. 17-åringen fikk i motsetning til broren et perfekt løpsoppleg­g og gikk lett videre som andremann i heatet med tiden 3.40,81.

Storebror Henrik Ingebrigts­en tok seg videre som førstemann i Ingebrigts­en-familien.

Mens lillebror Jakob Ingebrigts­en debuterer i EM-sammenheng i seniorklas­sen, ble Henrik Ingebrigts­en europamest­er helt tilbake i 2012 i forkant av OL i London.

Edman ute

Henrik Ingebrigts­en og landsmann Ferdinand Kvan Edman var i første kvalifiser­ingsheat onsdag, og Ingebrigts­en tok seg videre som tredjemann i heatet etter en sterk sluttspurt. 27-åringen løp 3.49,54.

Edman ble nummer sju i heatet og klarte ikke ta seg videre til finale.

Om to dager er det finale på mellomdist­ansen, og lørdag er det 5000 meter. (NTB) ▶

 ?? ALLE FOTO: FREDRIK HAGEN / NTB SCANPIX ?? FINALEKLAR­E: Jakob Ingebrigts­en (Sandnes IL) er sammen med brødrene Filip (under) og Henrik (innfelt) klare for fredagens finale på 1500-meter på Olympiasta­dion i Berlin.
ALLE FOTO: FREDRIK HAGEN / NTB SCANPIX FINALEKLAR­E: Jakob Ingebrigts­en (Sandnes IL) er sammen med brødrene Filip (under) og Henrik (innfelt) klare for fredagens finale på 1500-meter på Olympiasta­dion i Berlin.
 ??  ?? MÅTTE SY: Landagsleg­e Ove Talsnes måtte sy fem sting på Filip Ingebrigts­ens legg.
MÅTTE SY: Landagsleg­e Ove Talsnes måtte sy fem sting på Filip Ingebrigts­ens legg.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway