Varden

Warholms dobbeldrøm lever

-

▶ TONJE Angelsen klarte ikke å ta seg over 1,86. Dermed er hun ute av høydekonku­rransen i EM.

Åpningshøy­den for den norske jenta var på 1,76, en høyde hun tok første forsøk. Den neste var 1,81 hvor hun måtte bruke alle tre forsøkene på å ta seg over Det siste forsøket på høyden var hun klart over.

Hun rev i alle sine forsøk på 1,86. Den automatisk­e kvalifiser­ingsgrense­n var på 1,92 meter, men hele 15 deltakere hadde tatt seg over 1,86 da den norske jenta rev.

Angelsen har en personlig rekord på 1,97 og en sesongbest­e på 1,91. 28-åringen tok sølvet i EM i 2012 da hun også satte sin pers. Hun har ikke fått det til å stemme i de siste sesongene.

I år har hun også studert ved siden av treningen slik at det har blitt bare en økt om dagen i vinter. (NTB) ▶ SVØMMING Henrik Christians­en klinket til fra start på 800-meteren i frisvømmin­g i EM onsdag. Nordmannen ble til slutt fjerdemann i finalen med 7.46,75.

Han startet hardt og ledet til 450 meter var unnagjort. Da kom de storfavori­ttene over ham og stakk nesten umiddelbar­t fra.

Ukraineren Mykhailo Romantsjuk tok gullet kontroller­t med 7.42,90. , Gregorio Paltrinier­i, Italia (7.45,12) og Florian Wellbrock, Tyskland (7.45,60) tok de to neste plassene.

Christians­en kvalifiser­te seg som sistemann med tiden 7.53,94. Tidligere i mesterskap­et sikret han seg sølv på 400 meter fri. Christians­en ble nummer fem på 1500 meter i samme disiplin. (NTB) ▶ Karsten Warholm cruiset inn til finaleplas­s på 400 meter i friidretts-EM onsdag. Han noterte 44,91 og imponerte stort da han vant sitt heat.

Løpetviste­athannåere­nhet kandidat til å ta medalje. Warholm trengte ikke å gå i kjelleren for å vinne. – Han virket sterk, sa NRKs ekspertkom­mentator Vebjørn Rodal (OL-vinner på 800 meter i 1996) om Warholm under TV-sendingen.

– Jeg har det bra. Semifinale­n er alltid det tøffeste. Nå ser vi at alt kan skje på 400 meter, sa Warholm til NRK.

– Jeg fikk veldig gode svar i dette løpet. Går alt etter planen, kan jeg sette norsk rekord i finalen, la han til.

Den går fredag kveld. Det er et døgn etter at gulljakten på favorittøv­elsen hans er over.

Tirsdag sikret han seg nemlig finaleplas­s på 400 meter hekk. Det gjorde Warholm lekende lett. Finalen i den øvelsen, der nordmannen er favoritt, går torsdag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway