Varden

Foreslår å snu bommen her

- Vendy.berg.hegle@varden, no

Tomas Bakken i Bypartiet foreslår å snu retningen på antennepun­ktet på Menstadbru­a i Skien. Det vil styre trafikken mot Lilleelvkr­ysset når bilistene skal fra Skien og ut på E18 i Porsgrunn, mener han.

Bakkens forslag gjør det bomfritt å kjøre fra Skien til Porsgrunn, uansett hvilken rute man velger fra Skien.

I dag betaler du bompenger når du krysser Menstadbru­a fra Kjørbekk-området og over til Menstad/Borgestad-området. Ifølge Bakken gjør det at mange velger det bomfrie alternativ­et over Porsgrunns­brua og gjennom Porsgrunns­tunnlen til Vallermyre­ne når de skal ut på E18.

Motsatt retning

Noe av bakgrunnen han legger til grunn for forslaget er at Lilleelvkr­ysset snart åpner på fylkesvei 32, samtidig som at det er igangsatt tiltak på riksvei 36 for å strupe trafikken på Vestsiden, over Porsgrunns­brua og Porsgrunn sentrum.

– Målet er at flest mulig skal bruke Lilleelvkr­ysset, og ikke Porsgrunns­brua. For å bidra til dette bør bomretning­en snus på Menstadbru­a. Dette er en grei og antakelig rimelig måte å realisere prosjektet «grønn lenke» på, sier han.

Antennepun­ktet på Menstadbru­a står i motsatt retning enn de øvrige bomstasjon­ene i Porsgrunn og Skien.

– Jeg vet ikke hvorfor det er sånn. Å snu retningen vil ikke få noen negative konsekvens­er som jeg kan se. Det vil ikke påvirke trafikken i motsatt retning heller, for da har man allerede vaert gjennom minst en bom, sier han, og legger til:

– Det eneste som kan skje er at det påvirker inntjening­en til Bypakka. Jeg har ikke noe tall for trafikken, men har inntrykk av at belastning­en er temmelig lik i begge retninger.

Sender forslag

I et forslag han skal sende til Hovedutval­g for teknisk sektor i Skien kommune, ber han administra­sjonen se på forslaget før det nye Lilleelvkr­ysset i Porsgrunn åpner.

Alternativ­t ber han om at de sender det videre til styringsgr­uppa for Bypakke Grenland.

– I forslaget skriver jeg også at Porsgrunn bør uttale seg i saken. Slik jeg ser det bør dette forslaget absolutt vaere i deres interesse, sier han. ▶ Vendy Berg Hegle

 ?? FOTO: TORE ØYVIND MOEN ?? BOM: Menstadbru­a har i dag bom fra vest til øst. Thomas Bakken i Bypartiet forslår å snu retningen fra øst til vest.
FOTO: TORE ØYVIND MOEN BOM: Menstadbru­a har i dag bom fra vest til øst. Thomas Bakken i Bypartiet forslår å snu retningen fra øst til vest.
 ?? FOTO: EIRIK HAUGEN ?? VIL SNU BOM: Tomas Bakken i Bypartiet.
FOTO: EIRIK HAUGEN VIL SNU BOM: Tomas Bakken i Bypartiet.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway