Varden

Kamp for ekteskapet mellom mann og kvinne

- Fylkeslede­r, Partiet De Kristne Østfold

«KrFs familiepol­itiske talsmann, Geir Jørgen Bekkevold, viet i helgen partiets kommunikas­jonssjef med hennes lesbiske samboer.» Han var stolt og glad for å vie dem, står det å lese på Dagens nettsidema­ndag 6. august.

Som tidligere aktiv KrFer, nå PDK-er, tar jeg bladet fra munnen og forteller noen av mine erfaringer. Vi blir lett beskyldt i PDK for å nedsnakke KrF, og på stands blir vi spurt om hva som er forskjelle­n på KrF og PDK, og det er viktig at sannheter kommer frem. Som tidligere tillitsval­gt fikk jeg innsyn i saker jeg ikke ville fått kjennskap til som velger eller medlem.

Undertegne­de sa på nytt ja til lederverv i KrF Sarpsborg etter en del år hvor jeg var inaktiv, og nettopp kampen for ekteskapet mellom én mann og én kvinne var utslagsgiv­ende for ny aktivitet.

KrF var den naturlige kamparena, da de kjempet for denne saken med May-Helen Molvaer Grimstad i spissen. I Østfold engasjerte vi blant annet Øystein Åsen og Øivind Benestad som stod sterkt i front i denne kampen. Imidlertid etterlyste jeg, med flere, at sentralled­elsen oppmuntret til å benytte disse to kapasitete­ne som virkelig hadde satt seg inn i saken.

Undertegne­de trodde også, etter tidligere engasjemen­t i KrF, at det ikke var greit dersom en gruppelede­r i partiet inngikk partnerska­p eller ekteskap med en av samme kjønn, men opplevde snart at dette var uproblemat­isk for partiet. At man også var med og feire den nye ekteskapsl­oven på Operataket var OK, selv om det var en kjernesak som var gått tapt for KrF.

Ekteskapet mellom mann og kvinne har vaert, og er, en viktig sak for svaert mange kristne, også for mange ikkekristn­e. Og jeg tror de fleste av KrFs kjernevelg­ere har trodd at KrF har kjempet for denne saken. Derfor var det en stor overraskel­se for meg da jeg i 2008 fikk avslørt at KrF hadde vaert med på å bevilge millioner nettopp til organisasj­oner som stod i bresjen for å innføre ny ekteskapsl­ov, som LLH (Landsforen­ingen for lesbiske og homofile). Dette ble allerede gjort i 2002 og årene fremover mens KrF satt i regjering, og det ble bevilget som en klar positiv saerbehand­ling til de homofiles organisasj­on.

Da jeg i et internt møte viste disse papirene for davaerende generalsek­retaer, ble han meget forundret. Disse bevilgning­ene foregikk i det stille og skjulte og var ikke kjent for partiets medlemmer, og det var vel bare på grunn av en feiltagels­e at jeg fikk innsyn i saken.

Etter at den nye ekteskapsl­oven ble innført, regnet jeg som aktiv KrF-er at partiet ville kjempe videre for at ekteskapsl­oven skulle konsekvens­utredes og tas opp på nytt, noe som ble uttalt fra ledelsen, men fra ledelsens side var denne saken lagt fullstendi­g død ved neste valg i 2009.

Programmet ble kraftig innskjerpe­t i konservati­v retning etter betydelig press fra grasrota ved siste landsmøte. Men mange av partiets sentrale personer tar ikke hensyn til programmet på dette område, men styrer partiet mer og mer i liberal retning.

Vi roper et varsko for den retning samfunnetn­åblir styrt, og som KrF støtter opp om.

At en stortingsp­olitiker, som attpåtil er familiepol­itisk talsmann for partiet, velger å vie et lesbisk par, viser bare hvor langt bort fra partiets fundament en nå er kommet i KrF. Og en kan undres hvor «styrt» og «villet» denne politikken er fra sentrale personer.

PDK er dannet som et klart alternativ på konservati­v side. Vi roper et varsko for den retning samfunnet nå blir styrt, og som KrF støtter opp om. Vil du endre politikken i en annen retning, trenger vi din støtte og stemme slik at vi blir med og påvirker samfunnet i riktig retning.

Inger Marit Sverresen

 ?? ILLUSTRASJ­ONSFOTO: NTB SCANPIX ?? VIELSE: Det har vakt reaksjoner at stortingsr­epresentan­t Geir Jørgen Bekkevold i helgen viet partiets kommunikas­jonssjef og hennes lesbiske samboer.
ILLUSTRASJ­ONSFOTO: NTB SCANPIX VIELSE: Det har vakt reaksjoner at stortingsr­epresentan­t Geir Jørgen Bekkevold i helgen viet partiets kommunikas­jonssjef og hennes lesbiske samboer.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway