Varden

Sørget for gull

Karsten Warholm taklet presset som kjempefavo­ritt. Verdensmes­teren løp inn til EM-gullet på 400 meter hekk og satte norsk rekord med tiden 47,64.

-

▶ Karsten Warholm løp inn til EMgullet på 400 meter hekk og satte norsk rekord med tiden 47,64. I dag løper han finale på 400 meter.

▶ BERLIN Hekkestjer­nen fra Ulsteinvik gikk som vanlig knallhardt ut og slo Yasmani Copello fra Tyrkia med 17 hundredels sekund. Med tiden senket Warholm sine egen norgesreko­rd med ett hundredel.

Warholm ble satt under press av Copello, men etter siste hekk fløy han forbi tyrkeren og kunne juble for gull og sitt raskeste løp på distansen noensinne.

Thomas Barr fra Irland tok bronsen på Olympiasta­dion i Berlin.

Warholm-gullet kom naermest som bestilt. 22-åringen har denne sesongen vaert Europas klart raskeste hekkeløper på distansen. Før finalen var det kun Warholm som hadde løpt under 48 sekunder i år. Det hadde han attpåtil gjort fire ganger.

Forrige måned løp Warholm 47,65 i London. Det var norsk rekord inntil torsdagens finale. Til sammenlign­ing hadde Europas nest raskeste mann, Copello, tiden 48,31 som årsbeste før torsdagens EM-finale.

I likhet med Warholm gjorde tyrkeren sitt livs løp da det gjaldt som mest, men det var ikke nok til å nekte norsk seier.

Dobbel

Onsdag cruiset Warholm inn til finaleplas­s på 400 meter. Han viste da at han er en het kandidat til å ta medalje også på den flate distansen. Finalen går fredag kveld.

Det har vaert gambling fra Warholms side å gjøre en EMdobbel. Det er et dristig opplegg å delta i to løpsøvelse­r, men torsdag kveld beviste han at det ikke har gått utover hovedmålet: Å ta gullet på favorittdi­stansen.

Finalen var hans tredje løp på like mange dager.

Beleilig utsettelse

Egentlig skulle Warholm få tildelt gullmedalj­en sent torsdag kveld, men den tyske arrangøren varslet allerede på ettermidda­gen at seremonien er utsatt til fredag etter varsel om kraftig tordenvaer. Den utsettelse­n passet Warholm perfekt.

Han trengte ikke å bli igjen på stadion og vente i flere timer på medaljeser­emonien.

På samme dato i fjor skrev Warholm norsk idrettshis­torie med VM-gullet på 400 meter hekk.

Med det ble han Norges første mannlige verdensmes­ter i friidrett på løpebanen.

?? FOTO: NTB SCANPIX ?? SPORT: FRIIDRETT
 ?? FOTO: FREDRIK HAGEN, NTB SCANPIX ?? GULLGUTT: Karsten Warholm gjorde som bestilt og vant EM-gullet på 400 meter hekk.