Varden

Sikker på at han hartattret­tvalg

- Det er en guttedrøm som går i oppfyllels­e.

- ▶ Tom Arne Borgersen, NilsTore Olsen og Pål Lundsholt sport@varden.no

Det sier John Kitolano som er Odds første spiller som er solgt til en Premier League-klubb.

Bor alene på hotell

Den nybakte Wolverhamp­tonspiller­en hadde i går sin første trening med klubbens U23-lag og føler at han har tatt rett valg.

– Absolutt. Jeg har blitt tatt veldig godt i mot - både av ledere og spillere i klubben, sier 18-åringen.

Foreløpig bor han på hotell i byen, men planen er å finne en leilighet ganske snart.

– Ja, jeg kommer nok til å se meg om etter noe eget så fort som mulig. Det blir spennende, sier unggutten, som er i England på egen hånd.

- Akkurat nå er jeg alene. Det er selvfølgel­ig litt tøft, men det må jeg bare komme over. Sånn er det.

Sikker på å få spille

18-åringen, som har signert en treårskont­rakt med klubben, regner ikke med å få prøve seg på A-laget med det første, men på sikt håper han å slippe til.

– De har jo en plan med meg, og jeg er gangske sikker på at den planen er at jeg skal spille førstelags­fotball etterhvert, sier Kitolano.

Sammenlign­es med laerling

Men det kunne fort vaert annerledes. Hadde Odd tilbudt ungutten 5000 kroner mer i måneden i forkant av EM, hadde 18-åringen signert for Odd.

Odd-trener Dag-Eilev Fagermo gikk torsdag knallhardt ut mot agent Atta Anekes arbeid etter John Kitolanos overgang til Wolverhamp­ton.

– Agentarbei­det her har ikke vaert bra. For det første kommer det et lønnskrav som er så tøft at det ikke er innenfor lønnspolit­ikken til Odd. Han er jo en laerling egentlig, og da kan man ikke lønnes som en av de mest erfarne i bedriften. Så sier de at de skal forlenge, men så blir det ikke sånn, sier Fagermo.

Det får Kitolanos agent til å trekke på skuldrene.

– Når vi fikk det tilbudet fra Odd følte vi at det ikke var bra nok. Vi kom da med vårt krav, i forhold til det som skulle til for at John skulle signere en ny avtale. Og det er ikke snakk om at vi kommer med et krav på 6070.000 i måneden.

Ikke bitre

Ifølge Vardens opplysning­er ville Kitolano ha 50.000 kroner i måneden, mens Odds tilbud til slutt var på 45.000 kroner. Klubben skal også ha kommet med et tilbud som svarte til Kitolanos opprinneli­ge forventnin­ger under U19-EM i Finland.

– Det stemmer det. Og det er ikke sånn at vi var noe bitre på det i det hele tatt. Det får vaere opp til Odd å vurdere hva de er villige til å betale eller ikke, men vi var klare på at det var det vi ville ha før han signerte en ny avtale. Og når de da kommer med det under mesterskap­et, så kan vi ikke begynne å signere noe da. Det her kunne skjedd i forkant.

Økonomisk motiv

Fagermo beskylder også agenten for å ha et økonomisk motiv.

– Hvis John hadde forlenget med Odd ville han ikke tjent noe som helst, men når han blir solgt til Wolverhamp­ton sitter han igjen med et millionbel­øp. Vi er skuffet over hvordan agenten har opptrådt, sier han.

– Saken er at jeg ikke har bedt om noe agenthonor­ar noensinne fra Kitolano – verken når Joshua eller John signerte. Selvfølgel­ig gjør jeg en jobb, men jeg anbefaler ikke spillere å gå hit eller dit basert på hvor jeg kan tjene penger. Tvert om, så har Odd tidligere vaert litt positivt til meg, sånn sett. Men med en gang det ikke går veien for han (Fagermo) i forhold til at John signerte, så er han ute å stempler sånn med en gang.

– God avtale

Avtalen Kitolano har signert med Wolverhamp­ton er på tre

år. Varden skrev onsdag at Odd får 4-4,5 millioner kroner nå. Det ble ikke avkreftet torsdag.

– Avtalen er konfidensi­ell, men det er en avtale som er bygget opp som de fleste andre med en overgangss­um og noe mer hvis han spiller også videre, sier Håndlykken som bekrefter at avtalen også inneholder en videresalg­sklausul.

Etter det Varden kjenner til skal et videresalg gi Odd 12,5 prosent av kjøpesumme­n.

Med andre ord; Odd får mer penger hvis han skulle selges videre.

– Vi har fått en god avtale nå, i lys av at han er bosmanspil­ler. Det at han kunne gått gratis til jul, har jo begrenset vår forhandlin­gsstyrke. At vi havnet i den situasjone­n synes vi er synd, sier daglig leder i Odd, Einar Håndlykken.

«De har jo en plan med meg, og jeg er gangske sikker på at den planen er at jeg skal spille førstelags­fotball etterhvert» John Kitolano

 ??  ?? BLANT ULVENE: John Kitolano (t.v), som herer sammen med sin agent Atta Aneke, har signert en treårskont­rakt med Wolverhamp­ton.
BLANT ULVENE: John Kitolano (t.v), som herer sammen med sin agent Atta Aneke, har signert en treårskont­rakt med Wolverhamp­ton.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway