Varden

Norge forsvarte VM-gullet i stafett

-

Norge holdt unna og tok sitt tredje strake VM-gull i orienterin­g for herrer torsdag. Magne Daehli sikret triumfen fire sekunder foran Sveits.

▶ Som ankermann kunne Daehli juble sammen med lagkamerat­ene Gaute Hallan Steiwer og Eskil Kinneberg.

Egentlig var det meningen at Olav Lundanes skulle ta del i stafetten i latviske Sigulda, men han sto over på grunn av magesmerte­r. Steiwer ble ingen dårlig erstatter, som løp inn til første veksling som nummer to.

Kinneberg, som tirsdag ble verdensmes­ter på mellomdist­anse, startet sin etappe 18 sekunder bak Latvia. Han tettet luken og sendte Daehli ut fire sekunder foran Storbritan­nia. Det ble også til slutt seiersmarg­inen ned til Sveits.

De siste årene har det virkelig løsnet for Norge i stafett. Før gullet i 2016 hadde ikke Norge gått til topps på en herrestafe­tt i VM siden 2005.

Daehli har vaert med på alle de tre strake stafettsei­rene som ankermann, mens Kinneberg også var en del av fjorårets suksess.

På kvinneside­n ble det norsk fjerdeplas­s. Sveits vant gullet foran tittelfors­varer Sverige, mens Russland tok bronsen. Norge endte 5.06 minutter bak vinnertide­n.

Det norske laget besto av Kamilla Olaussen, Marianne Andersen og Andrine Benjaminse­n.

– Dette er det beste Norge har prestert på kvinnestaf­etten siden 2015. Nå har vi noe å bygge videre på fram mot neste års VM på hjemmebane, sa Benjaminse­n i en pressemeld­ing fra Norges Orienterin­gsforbund. (NTB)

 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? JUBEL: Magne Daehli kunne også i år juble for norsk stafettsei­er i orienterin­gs-VM. Her er han fra da han løp Norge til gullet i 2016.
FOTO: NTB SCANPIX JUBEL: Magne Daehli kunne også i år juble for norsk stafettsei­er i orienterin­gs-VM. Her er han fra da han løp Norge til gullet i 2016.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway