Varden

Klarert for å ta sjansen

- Sindre.omenas@varden.no

Geir Frigård gir tommelen opp til båten til Berthel O. Steen, som debuterer i årets «Ta sjansen».

Geir Friberg har gjennom ni år med Elvefesten opparbeide­t seg god kunnskap om hvilke båter som fungerer i «Ta sjansen». Han skal i utgangspun­ktet bare godkjenne sikkerhete­n til båtene, men legger inn noen gode råd til Kim Taraldlien.

– Det er første gang vi stiller, men ambisjonen­e er selvsagt å vinne, sier Taraldlien.

«Ingeniørbå­ter»

Banksjefen i Nordea, Hogne Furumo, har tredjeplas­s som beste resultat.

– Det var før «ingeniøren­e» tok over, og det handlet om å svømme raskest til bjella, smiler Furumo.

Han er stolt over å sponse Elvefesten, som trekker opp til 13.000 mennesker til Bratsberg brygge og Porsgrunn sentrum denne lørdagen.

– Det er veldig flott at alt ved denne festen er gratis, noe som gjør at vi som nabo har vaert med å sponse festen hvert år.

Gratis

De to første årene var dette en familiefes­t for Radio Grenland, før de begynte å bruke navnet Elvefesten.

– Vi holder på Ta sjansen, som er veldig populaer. Da syder det av liv her ved brygga. Men vi har et veldig bra program i år, med illusjonis­ten Alexx Alexander som det store høydepunkt­et, sier initiativt­aker Geir Friberg, og legger til:

– Det viktigste er at barna skal kunne fylle seg opp på slush og godteri denne dagen, uten at foreldrene skal måtte betale. Slike plasser er det ikke mange igjen av.

▶ SindreOmen­ås

 ?? BEGGE FOTO: SINDRE OMENÅS ?? GODKJENT: Geir Friberg godkjenner båten til Berthel O. Steen, til glede for Kim Taraldlien og Alex Jacobsen.
BEGGE FOTO: SINDRE OMENÅS GODKJENT: Geir Friberg godkjenner båten til Berthel O. Steen, til glede for Kim Taraldlien og Alex Jacobsen.
 ??  ?? VIKTIG: Kim Taraldlien og Hogne Furumo mener det er veldig positivt å ha et absolutt gratisarra­ngement i sentrum.
VIKTIG: Kim Taraldlien og Hogne Furumo mener det er veldig positivt å ha et absolutt gratisarra­ngement i sentrum.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway