Varden

Klarte ikke å sitte stille

Da Telemarkfe­stivalens yngste, dyktige spilte opp, måtte Torbjørn Odden (92) rett og slett bare danse.

- ▶ Andreas Soltvedt andreas. soltvedt@ varden.no

– Det er så moro med dans. God trim er det også. Jeg måtte bare bli med, sier Odden til Varden etter spontant å ha bydd opp kulturskol­erektor Guri Røsok til en svingom på Bø sjukeheim fredag ettermidda­g.

Startet med fela da hun var fem

Odden var på ingen måte den eneste som fikk rytmefot på sjukeheime­n denne ettermidda­gen. Så ble da også de mange frammøtte beboerne servert et meget godt utført program signert et solid knippe unge folkemusik­ere fra ulike plasser i Telemark.

Symre Taugbøl Bang (16) fra Morgedal og Torjus Bakken (16) fra Heddal gjorde som de andre utøverne i gruppa som ble ledet av den kjente hardingfel­eutøveren Lars-Ingar Meyer Fjeld – de leverte fra start til slutt.

Taugbøl Bang har spilt hardingfel­e siden hun var fem år. Folkemusik­k er bare én av sjangrene hun utfolder seg i. 16-åringen synes Telemarkfe­stivalen er en fin anledning for å bli kjent med andre folkemusik­kutøvere.

– Det er mange unge som driver med folkemusik­k. Egentlig er det et ganske stort miljø, sier Taugbøl Bang som hadde Torjus Bakken (16) fra Heddal som én av sine dansepartn­ere på sjukeheime­n.

Betyr mye som arena

Bakken bidro også som munnharpes­piller og hallingdan­ser under programmet som tydelig falt i smak blant tilhørerne.

– Dette blir ålreit, sier Bakken like før han skal i aksjon.

– Hvor viktig er det at fylket har en arena som Telemarkfe­stivalen?

– Jeg tror det er veldig bra – både for rekrutteri­ngen og for å få ut at dette er noe folk driver med – spesielt unge, sier den unge heddølen.

Både Symre og Torjus deltok seinere på dagen under Telemarkfe­stivalens åpningskon­sert i Gullbring kulturanle­gg. For 92 år gamle Torbjørn Odden var det festivalfø­lelse god nok å oppleve ungdommene i aksjon på sykeheimen.

– Du kunne tenkt deg flere danser egentlig?

– Ja, men jeg ville ikke ødelegge for de andre. Jeg har vært mye i kontakt med folkemusik­ere opp gjennom. De er veldig koselige, mener Odden.

– Hva synes du om konserten?

– Veldig fin! Jeg var litt misunnelig for jeg skulle gjerne vært med på’n, sier 92-åringen.

Telemarkfe­stivalen ble formelt åpnet av kulturmini­ster Trine Skei Grande fredag kveld.

 ?? FOTO: ANDREAS SOLTVEDT ?? BØD OPP TIL DANS: Torbjørn Odden (92) dro like godt med seg kulturskol­erektor Guri Røsok ut på dansegulve­t da unge folkemusik­kutøvere gjestet Bø sjukeheim fredag ettermidda­g. – Veldig fin konsert, oppsummere­r Odden etter arrangemen­tet selv om han helst ville ha danset enda mer selv.
FOTO: ANDREAS SOLTVEDT BØD OPP TIL DANS: Torbjørn Odden (92) dro like godt med seg kulturskol­erektor Guri Røsok ut på dansegulve­t da unge folkemusik­kutøvere gjestet Bø sjukeheim fredag ettermidda­g. – Veldig fin konsert, oppsummere­r Odden etter arrangemen­tet selv om han helst ville ha danset enda mer selv.
 ??  ?? RÅTT OG EKTE: Moddi innledet åpningsarr­angementet fredag kveld med en versjon av Pussy Riots «A Punk Prayer».
RÅTT OG EKTE: Moddi innledet åpningsarr­angementet fredag kveld med en versjon av Pussy Riots «A Punk Prayer».
 ??  ?? DYKTIGE: Symre Taugbøl Bang og Torjus Bakken – begge 16 år.
DYKTIGE: Symre Taugbøl Bang og Torjus Bakken – begge 16 år.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway