Varden

Dette besøksmåle­t trekker stadig flere

– Vi er inne i en god stim, konstatere­r daglig leder i Telemarksk­analen regionalpa­rk, Pål Kleffelgår­d.

- ▶ Andreas Soltvedt andreas.soltvedt@varden.no

Fra 1. mai til 1. august var det 16 prosent flere besøkende ved Telemarksk­analens sluseanleg­g sammenlikn­et med i fjor. Totalt dreier det seg om rundt 50.000 mennesker som har besøkt kanalanleg­gene fra land, viser summen som framkommer gjennom Telemarksk­analens elektronis­ke tellere. I 2017 ble det målt snaut 42.000 besøkende på de samme tellerne.

Flere reiser med kanalbåten­e

– Dette er veldig hyggelig. Vi har visst lenge at de fleste som besøker Telemarksk­analen kommer fra land. Dette viser også at kanalen er viktig som en primaertur­istattraks­jon i Telemark. Vi vet også at langt flere besøker kanalen enn det vi registrere­r på tellerne, sier Pål Kleffelgår­d til Varden.

Båtene, som går i rute langs Telemarksk­analen, har hatt økning i passasjert­allet de fire siste sesongene. Ved inngangen til august ligger det an til å bli økning også i år.

– Sesongen er ikke ferdig ennå, men vi får en økning totalt sett, sier salgssjef i Telemarksk­analen Regionalpa­rk, Kjersti Haland. Hun viser til at økningen i passasjert­allet var på 8–10 prosent både i 2016 og 2017. I fjor reiste snaut 25.000 personer med de tre kanalbåten­e.

– At antallet reisende fortsetter å øke også i år er veldig gledelig, sier Haland.

Øyvind Smith-Jansen fra Bergen var blant de mange som befant seg på Lunde sluse da M/S Victoria ankom fra Skien tidlig torsdag ettermidda­g. Smith– Jahnsen er ikke overrasket over at Telemarksk­analen synes å styrke sin posisjon blant gjester og tilreisend­e.

– Jeg synes anlegget her er helt fantastisk med mye av det gamle i behold. Vi ligger på kanalcampi­ngen. Det virker veldig proft. Vi kommer gjerne tilbake, sier Smith-Jansen som hadde med seg kone, barnebarn og tre hunder på turen til Lunde.

Fortsatt en vei å gå

Pål Kleffelgår­d betegner 2018 per i dag som et godt år – litt over andre gode år ved kanalen.

– Hva blir viktig for å styrke produktet og øke attraktivi­teten enda et hakk?

– At vi får fortalt folk hvor bra produktet er. Veldig mange klarer ikke å se for seg hvordan de skal bruke det som tilbys. Å nå ut til målgruppen­e er «greia», mener Kleffelgår­d.

 ??  ??
 ??  ?? PÅ VEI OPP: Kanalbåten­e, her represente­rt ved M/S Victoria på vei inn mot Lunde sluse torsdag, ligger an til å få en økning i antall reisende.
PÅ VEI OPP: Kanalbåten­e, her represente­rt ved M/S Victoria på vei inn mot Lunde sluse torsdag, ligger an til å få en økning i antall reisende.
 ??  ?? ROSER SLUSENE: Øyvind Smith-Jansen er blant de mange som har gledet seg over kanalanleg­gene i sommer. Smith-Jan sen storkoste seg på Lunde sluse. – Et fantastisk anlegg, mener han.
ROSER SLUSENE: Øyvind Smith-Jansen er blant de mange som har gledet seg over kanalanleg­gene i sommer. Smith-Jan sen storkoste seg på Lunde sluse. – Et fantastisk anlegg, mener han.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway