Varden

«Mamma Mia!» mest sett på kino

Her er de mest sette kinofilmen­e i Grenland i sommer.

- Vendy Berg Hegle ▶ vendy.berg.hegle@varden.no

– Med tanke på det flotte vaeret vi har hatt, har sommeren vaert overrasken­de bra. Vi har en liten nedgang sammenlikn­et med fjoråret, men mindre enn man skulle tro, sier Espen Gundersen, kinosjef for Odeon kino Skien.

Bedre enn fryktet

Rundt seks prosent og 426 faerre besøkende hadde kinoen i Skien i juli.

– Det er storfilmen­e mot slutten av sommeren som har hentet oss inn, sier Gundersen.

Også Tom Andersen, kinosjef ved Filmsenter­et Charlie i Porsgrunn, sier at juli har gått litt bedre enn forventet. Ifølge han påvirker ikke vaeret kinobesøke­t i nevneverdi­g grad hos dem, men 2018 har vaert et unntak.

– I juni kjempet vi både mot vaeret og fotball VM, men juli gikk litt bedre enn vi fryktet. August har derimot fått en pangstart og vi regner med å smadre månedsbesø­ket i år, sammenlikn­et med i august fjor. Så vi får antakelig tatt igjen det tapte i juni og juli, sier han, og legger til at han regner med at det er «Mamma Mia! Here we go again» og «Mission :Impossible Fallout» som vil dra lasset videre gjennom måneden. 15.000 så den første «Mamma Mia!»-filmen i Porsgrunn i 2008.

Topp fem i Skien

Her er Odeon Kino Skiens mest sette kinofilmer fra 1. juli til 10. august.

1.«Mamma Mia!» 4.529 2.«Jurassic World» 2.233 3. «Mission: Impossible» 1.525 4.«Hotel Transylvan­ia3» 1.525 5.«Ant-man & the wasp» 1.070

Topp fem i Porsgrunn

Her er Filmsenter­et Charlies i Porsgrunn mest sette filmer i perioden 1. juli til 10. august. 1.«Mamma Mia!» 5.436 2.«Mission: Impossible» 1.619 3.«Hotel Transylvan­ia» 1.741 4.«Ant-man & the wasp» 1.019 5. «Skyscraper» 858

Ser fram til kinohøsten

Ifølge Gundersen er det mye å glede seg til fram mot jul.

– Det er så utrolig mye bra i vente at jeg nesten ikke vet hvor jeg skal begynne, sier han.

Årets største film tror han blir «Skjelvet», katastrofe­filmoppføl­geren til «Bølgen» fra 2015.

Disney kommer med film nummer to av «De utrolige». Gundersen nevner også «Mordene i Kongo», musikkfilm­ene «A Star is Born» og «Bohemian Rhapsody» og Lisbeth Salander«Girl in the spiders web», som filmer han har trua på, sammen med nyinnspill­ingen av «Robin Hood» og den nye Marvel-filmen «Aquaman».

 ??  ??
 ?? FOTO: UNITED INTERNATIO­NAL PICTURES ?? POPULAER: «Mamma Mia! Here we go again» følger opp suksessen fra 2008. Den topper besøkslist­a på kinonene både i Porsgrunn og Skien.
FOTO: UNITED INTERNATIO­NAL PICTURES POPULAER: «Mamma Mia! Here we go again» følger opp suksessen fra 2008. Den topper besøkslist­a på kinonene både i Porsgrunn og Skien.
 ?? FOTO: NORSK FILMDISTRI­BUSJON ?? SKJELVET: Kinosjefen­e i Porsgrunn og Skien har tro på katastrofe­filmen «Skjelvet» som har premiere 31. august.
FOTO: NORSK FILMDISTRI­BUSJON SKJELVET: Kinosjefen­e i Porsgrunn og Skien har tro på katastrofe­filmen «Skjelvet» som har premiere 31. august.
 ?? FOTO: UNITED INTERNATIO­NAL PICTURES ?? ACTION: «Mission:Impossible Fallout» er den sjette M:I filmen i rekken.
FOTO: UNITED INTERNATIO­NAL PICTURES ACTION: «Mission:Impossible Fallout» er den sjette M:I filmen i rekken.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway