Varden

Sykehjem og barnehage

- Jan Terje Olsen, gruppelede­r Høyre

Til Thor Gunnar Sundbø: Du hadde på Hallo Varden sist onsdag noen spørsmål til ordfører Hedda Foss Five i Skien om sykehjem og barnehage. Jeg tenkte at Høyres svar på spørsmålen­e også er interessan­te.

1. Et nytt sykehjem bør bygges på den tomta hvor gamle Skien sykehjem lå. Tomta er godt egnet og den har tilstrekke­lig plass. Vi kan gå rett på en byggesak, tomta er byggeklar. Høyre vil bygge et sykehjem der med 64–80 plasser. Et slikt bygg vil også få fine utearealer rundt seg.

2. Det nye sykehjemme­t må ikke bygges i Kverndalen. Et sykehjem med 64 plasser får etter Høyres mening god plass der. Et stort sykehjem med 128 plasser bør ikke bygges i Kverndalen. Tomta er for trang. Gjerpen sykehjem vil bli lagt ned når det nye er ferdig. Det vil da ikke vaere noe institusjo­nstilbud for eldre i nordre bydel i Skien og i Nordre Gjerpen, bydeler hvor det også bor mange eldre mennesker i dag. Resultatet er sentralise­ring og redusert valgfrihet for de eldre.

3. Barnehagen­e bør befinne seg naer der folk bor eller naer arbeidsste­det deres. Derfor ønsker ikke Høyre å legge ned små barnehager i distrikten­e.

4. Det er ikke nødvendig å bygge en kjempebarn­ehage med 180 plasser på Falkum. Vi må legge ned andre barnehager i naerheten og i distrikten­e. Det vil også gi overkapasi­tet, siden antallet barn er på vei nedover for en periode. En ny barnehage med 80 plasser er mer enn nok. Sammen med et nytt sykehjem kunne vi fått en fint fellesskap mellom barn og eldre.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway