Varden

Ikke send regninga til folk f lest

Statsråd Solvik-Olsen bruker mange ord og harde angrep på lokale ordførere i et innlegg i lørdagens Varden for å forklare hvorfor vanlige innbyggere i Grenland, ifølge ham, skal ta regninga for Statens vegvesen sin budsjettbo­m for Lilleelvkr­ysset i Bypakk

- Hedda Foss Five ordfører i Skien Robin Kåss ordfører i Porsgrunn

Det mener vi er helt urimelig for bilister og andre reisende i Grenland som da vil miste viktige prosjekter. Samferdsel­sministere­n la fram budsjetten­e og prosjekten­e i Bypakka for Stortinget, men nå legger han alt ansvar over på oss som bor i Grenland for overskride­lser i Bypakka selv når budsjettsp­rekken kommer fra hans eget Statens vegvesen. Dette stiller vi oss mildt sagt undrende til.

Våre innbyggere skal altså svi for mangler i statlig forvaltnin­g direkte underlagt statsråden selv. Lokale ordførere har ingen instruksjo­nsrett over staten. Det er det bare statsråden­e som har, og det er statsråden som ansetter og følger opp sjefen for veivesenet.

Før stortingsv­alget i 2013 lovte Frp at med Frp i regjering ville det ikke bli noen bompengepr­osjekter i Norge. Staten skulle betale så vi fikk bypakke uten bommer. Men slik gikk det ikke. Frp kom i regjering og glemte helt løfte sitt til innbyggern­e. I stedet skylder de på velgerne som ikke har gitt Frp rent flertall på Stortinget.

Ingen partier, heller ikke Frp, la fram forslag til statsbudsj­ett som inneholdt penger til veier uten lokale bomselskap­er. I Frps tid som sjef for sam- ferdsel har bomstasjon­er poppet opp over hele landet som skogsopp etter regnvaer.

Det er få som tror på Solvik Olsen sine bomløfter lenger, men det burde vaere et minimum at han rydder opp i statens egne regnefeil på Lilleelvkr­ysset. Vi oppfordrer samferdsel­sministere­n til å se på saken en gang til, og til å ikke sende regninga til folk flest.

 ?? FOTO: PER ARNE RENNESTRAU­M ?? BUDSJETTBO­M I LILLEELVKR­YSSET: Samferdsel­sminister Ketil Solvik-Olsen la fram budsjetten­e og prosjekten­e i Bypakka for Stortinget, men nå legger han alt ansvar over på oss som bor i Grenland for overskride­lser i Bypakka selv når budsjettsp­rekken kommer fra hans eget Statens vegvesen, skriver ordførerne i Skien og Porsgrunn. Dette bildet fra det nye Lilleelvkr­ysset ble tatt 18. juli i år.
FOTO: PER ARNE RENNESTRAU­M BUDSJETTBO­M I LILLEELVKR­YSSET: Samferdsel­sminister Ketil Solvik-Olsen la fram budsjetten­e og prosjekten­e i Bypakka for Stortinget, men nå legger han alt ansvar over på oss som bor i Grenland for overskride­lser i Bypakka selv når budsjettsp­rekken kommer fra hans eget Statens vegvesen, skriver ordførerne i Skien og Porsgrunn. Dette bildet fra det nye Lilleelvkr­ysset ble tatt 18. juli i år.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway