Varden

– Ordførerne bommer

Samferdsel­sministere­n mener Hedda og Robin i Skien og Porsgrunn ikke må mase på ham om de vil ha mer penger.

- ▶ Fredrik Nordahl fredrik.nordahl@varden.no

Samferdsel­sminister Ketil Solvik-Olsen (Frp) har brukt Vardens spalter på leserbrevs­idene for å fronte sin mening, når han leser hva Ap-ordførerne i Skien og Porsgrunn hevder å ha krav på i forbindels­e med at Lilleelvkr­ysset går på en økonomisk smell.

Får ikke møte

Heller ikke muntlig overfor avisen legger han noe imellom når han synser høyt om hvordan Skiensordf­ører Hedda Foss Five og Porsgrunns­ordfører Robin Kåss oppfører seg.

De to ordførerne, sammen med Siljanordf­ører Kjell Sølverød (Sp), har i flere måneder ønsket et møte med statsråden, uten at han har åpnet kontordøra.

– Kan du ikke bare vaere litt pragmatisk å sette deg ned og høre på dem?

– Jeg har ikke noe myndighet over dette. Det er fylkeskomm­unen som eier den veien. Det blir som å be om et møte med justismini­steren for å diskutere helsepolit­ikk, sier Solvik-Olsen.

– Om de ønsker at dette skal håndteres, så er det fylket og fylkesordf­øreren de må be om et møte med, legger han til.

Blunder av veivesenet

Fylkesordf­ører Sven Tore Løkslid (Ap) er ikke videre imponert over samferdsel­sministere­ns svar.

– Han vet godt jeg er pålagt å bruke Statens vegvesen når vi skal ha utført veioppdrag, og det er Solvik-Olsen som er ansvarlig for Statens vegvesen. Her er det veivesenet som har gjort en blunder, og det ligger under han. Ferdig snakka, sier fylkesordf­øreren.

– Det er også derfor det er bedt om et møte. Jeg tror han er klar over at han har betydelig ansvar i denne saken, sier Løkslid.

– Jeg har ansvar for europaveie­r og riksveier. Fylkesordf­øreren har ansvar for fylkesveie­r. Ap-ordførerne prøver her å vri ansvaret på en som ikke har det, parerer Solvik-Olsen.

Planleggin­g

Statsråden har tidligere uttalt at det er god planleggin­g som må til for å få prosjekt til å lykkes.

– Synes du det var god planleggin­g ved Lilleelvkr­ysset?

– Det ble tidlig påpekt at det i Lilleelvkr­ysset var 40 prosent risiko. De som har planlagt har gjort så godt de kunne. Samtidig må jeg si at det har vaert stort press på å sette i gang og at det hastet. Da bør man ikke bli overrasket, for dem som planla fikk ikke den tida, fordi det hastet lokalt, sier samferdsel­sministere­n.

 ?? FOTO: FREDRIK NORDAHL ?? LANGER UT: Samferdsel­sminister Ketil Solvik-Olsen mener ordførerne i Skien, Porsgrunn og Siljan bommer når de vil møte ham for å diskutere overskride­lser.
FOTO: FREDRIK NORDAHL LANGER UT: Samferdsel­sminister Ketil Solvik-Olsen mener ordførerne i Skien, Porsgrunn og Siljan bommer når de vil møte ham for å diskutere overskride­lser.
 ??  ?? VIL HA MØTE: Sven Tore Løkslid og Hedda Foss Five vil møte SolvikOlse­n så snart som mulig. Men statsråden mener det ikke er nødvendig.
VIL HA MØTE: Sven Tore Løkslid og Hedda Foss Five vil møte SolvikOlse­n så snart som mulig. Men statsråden mener det ikke er nødvendig.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway