Varden

Får ikke drive firma på to år

Eierne av Brewers får ikke drive naeringsvi­rksomhet på to år, etter den elleville driften på sportsbare­n.

- Jon-inge.hansen@varden.no

Nedre Telemark tingrett har ilagt Michael Rodenbeck (46) og Magnus Skrabeklev (41) to års konkurskar­antene. Det vil si at de ikke kan etablere aksjeselsk­ap og andre typer selskaper, eller ha styreverv eller ledende posisjoner i slike selskaper. Konkurskar­antene rammer imidlertid ikke enkeltpers­onforetak.

Drev useriøst

Begge de to har gått gjennom konkurser tidligere, og retten mener de har drevet Brewers så spekulativ­t og useriøst at de ikke kan få drive naeringsvi­rksomhet.

Retten fastslår at Brewers har bestilt store mengder mat og drikkevare­r like rundt konkursen, som aldri skulle komme Brewers til gode. Det gjelder spesielt kjøpt av sjømat fra en leverandør i Sandefjord for 73.766 kroner, som ble solgt på en restaurant­båt, drevet av Telemark Restaurant­partner, som de to også eier.

– Slik retten ser det foreligger det klar sannsynlig­hetsoverve­kt for at ledelsen i Brewers bevisst har bestilt varer på vegne av et selskap de vis- ste ikke var i stand til å betale og sikret seg inntektene ved videresalg­et gjennom å kanalisere inntektene til et annet selskap de selv eier, heter det i kjennelsen om konkurskar­antene.

– Bevisste ulovlighet­er

Retten gikk også gjennom innkjøp av andre matvarer, øl, sprit og vin.

– De forhold som bostyrer har avdekket og som er omtalt overfor, viser etter rettens syn at det er skjellig grunn til å mistenke Michael Rodenbeck og Magnus Skrabeklev for bevisst å ha begått handlinger som er straffbare i forbindels­e med konkursen, heter det i kjennelsen.

Regnskapsm­aterialet de overlevert bostyrer var åtte søppelsekk­er med papirer, som retten mener de bevisst har levert fra seg så rotete som mulig.

Bostyrer Bjørn Erik Serkeland har anmeldt boet til politiet.

Michael Rodenbeck motsatte seg å få karantene, fordi han mente at han mente at han i liten grad hadde hatt noe med selskapet å gjøre på grunn av sykdom. Det avviste retten.

– Det er ikke lagt fram noen sykemeldin­g, heter det i kjennelsen.

▶ Jon-Inge Hansen

 ?? ARKIVFOTO ?? ULOVLIG: Det er skjellig grunn til mistanke om eierne bevisst begikk handlinger som er straffbare i, heter det i rettskjenn­elsen.
ARKIVFOTO ULOVLIG: Det er skjellig grunn til mistanke om eierne bevisst begikk handlinger som er straffbare i, heter det i rettskjenn­elsen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway