Varden

Klager på huseier

Naboer ved dette huset klager til kommunen og ber huseier fikse opp og rydde opp. – Alt er greit her, mener huseieren.

- Fredrik.nordahl@varden.no

▶ Tomannsbol­igen på Skotfoss er blitt tema på byggesaksk­ontoret i Skien. Naboer til boligen har sett seg lei av at selve huset og området rundt ikke holdes i skikkelig stand.

Søppel

Naboene er også, ifølge klagen som er sendt inn, bekymret for sikkerhete­n.

– Det kan jo rase derfra når som helst, sier en nabo og peker opp mot mønet hvor også vindskia stikker opp. Vedkommend­e ikke vil stå fram med navn og bilde.

I klagen trekker man også fram at det i lang tid har vaert mye søppel rundt huset. «Det er kun en liten søppeldunk fordelt på flere boenheter. Dermed blir det mye forsøpling, noe som resulterer i at vi i nabolaget har fått utfordring­er med rotter i hage og hjem» står det i klagen.

Snekkere på plass

Huseier, Runar Engebretse­n, sier at han har ting på stell. Klager har også trukket fram at en del av arbeidet med taket og annet håndverksa­rbeid ser risikabelt ut.

– Det er ingenting som er far- lig her. For øvrig så kommer det snekkere for å ferdigstil­le en del nå snart i september, sier Engebretse­n til Varden.

Flere leilighete­r

Ved byggesaksk­ontoret i Skien er det Morten Hustvedt som behandler klagen.

– Dette handler om en såkalt horisontal tomannsbol­ig med en boenhet over og en under. Det er hva boligen er godkjent som og registrert som, forklarer Hustvedt.

Allerede her kan det se ut som det blir noe å rydde opp i. For klager hevder det er opptil fem-seks boenheter i huset. På utsiden er det sju postkasser.

Tre ukers frist

Mens Engebretse­n sier dette:

– Det er fire leilighete­r i huset. Slik var godkjennin­gen da jeg kjøpte huset, sier han.

– Hva med alle postkassen­e? – Det er også naeringsvi­rksomhet knyttet til adressen, og de må jo få post, forklarer han. Morten Hustvedt i kommunen sier de vil be om en redegjørel­se fra huseier på hvordan situasjone­n er. Om de fysisk vil gå inn for å undersøke er tvilsomt.

– Da har man som regel tre ukers frist på å svare, sier han.

– For å dokumenter­e antall leilighete­r, hva gjør dere da?

– Som regel snakker huseiere sant, så det er sjelden vi går inn for å undersøke, sier Hustvedt.

▶ Fredrik Nordahl

 ?? ALLE FOTO: FREDRIK PEDERSEN ?? NABOKLAGER: Et hus i Skotfossve­gen i Skien får klage fra naboer som mener huset er til sjenanse og til fare for omgivelsen­e. Huseier er ikke enig.
ALLE FOTO: FREDRIK PEDERSEN NABOKLAGER: Et hus i Skotfossve­gen i Skien får klage fra naboer som mener huset er til sjenanse og til fare for omgivelsen­e. Huseier er ikke enig.
 ??  ??
 ??  ?? – FIRE LEILIGHETE­R: Huseier forklarer at det er fire leilighete­r i huset, samt at det også er naeringsvi­rksomhet knyttet til adressen
– FIRE LEILIGHETE­R: Huseier forklarer at det er fire leilighete­r i huset, samt at det også er naeringsvi­rksomhet knyttet til adressen
 ??  ?? – RASFARE: Naboer mener det er fare for ras fra huset.
– RASFARE: Naboer mener det er fare for ras fra huset.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway