Varden

Sebastien åpner kafé to steder i byen

Det franske bakeriet Didier åpner snart dørene på Landmannst­orvet. I 2019 kommer det en filial til i samme by.

- Lise.ronningen@varden.no

▶ – Det er dessverre blitt noen forsinkels­er i løpet av byggeprose­ssen, men i månedsskif­tet august/september åpner vi på Landmannst­orvet, forteller Sebastien Seynaeve.

Bakeri

Han drev Stockmand fram til han solgte kafeen i 2014, og er et kjent fjes for mange. Nå er han klar for å starte opp noe nytt.

– Vi har reist mye og har vaert sammen med barna i årene etter at vi solgte Stockmand, men nå er det på tide å satse igjen. Det skjer mye positivt i Skien sentrum for tiden, og det er veldig bra, sier Seynaeve.

Han står midt i lokalet til Didier på Landmannst­orvet. Her blir det 60 sitteplass­er inne og foreløpig 15 ute på terrassen.

– Når parken er ferdig blir det flere sitteplass­er ute. Interiørst­ilen er en blanding av retro og industriel­le møbler.

Flere av møblene er hentet fra Frankrike, mens annet er kjøpt eller bygget lokalt i Skien.

Kafeen skal ha åpent sju dager i uken, og får eget bakeri og kjøkken i den ene delen av lokalet. Der kommer arbeidsdag­en til å starte allerede klokken 02.00 om natten på hverdagene.

Hjelp fra Frankrike

– Alt blir hjemmebakt og vi skal selge brød og bakervarer i tillegg til å ha et godt lunsjtilbu­d. Det blir et stort fokus på kafé, sier Seynaeve.

Seks personer er ansatt for å jobbe i kafeen, tre på fulltid og tre på deltid.

Seynaeve kommer opprinneli­g fra Frankrike, og har bokstaveli­g talt fått hjelp hjemmefra under oppstarten.

– Faren min er pensjonert baker og har drevet for seg selv i Frankrike. Han har kommet for å hjelpe til i kafeen den første tiden, sier han.

Klosterøya

Kafeen på Landmannst­orvet åpner først, men neste år kommer det en filial til, som også får navnet Didier. Den skal ligge ute på Klosterøya.

– Kafeen blir liggende i en murbygning mellom den nye skolen og treningsse­nteret. Lokalet er på 150 kvadratmet­er og det er under oppussing nå. Vi skal dele sitteområd­e med en smoothieba­r, og det synes vi er en god løsning, forteller Seynaeve.

Ute på Klosterøya blir det ikke eget bakeri, men ellers blir konseptet det samme.

– Vi baker på Landmannst­orvet og leverer varer ut til Klosterøya. Området har ange skoleeleve­r og mye naering, så vi har tror på at det blir bra, sier han.

▶ Lise Valbø Rønningen

 ?? FOTO: LISE VALBØ RØNNINGEN ?? ÅPNER SNART: I månedsskif­tet august/september åpner Sebastien Seynaeve dørene til sitt nye baker og kafé på Landmannst­orvet i Skien.
FOTO: LISE VALBØ RØNNINGEN ÅPNER SNART: I månedsskif­tet august/september åpner Sebastien Seynaeve dørene til sitt nye baker og kafé på Landmannst­orvet i Skien.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway