Varden

«Politisk» stram styring?

Viser til leserinnle­gg underskrev­et av gruppelede­rne til AP, KrF, V og MdG i Sauherad. Innlegget gir god informasjo­n om ønskene om investerin­ger i kommunen. Det begrunner også hvorfor Sauherad kommune har blitt, og vil videreutvi­kle seg til å bli blant de

- Og det siste er jo å forstå. Per Simon Slettebø SP

Videre forteller innlegget hvorfor posisjonen har måtte øke eiendomssk­atten og hvorfor vann- og avløpskost­nadene vil stige betydelig framover. Stram politisk styring er bra, men det synes bare å vaere gode intensjone­r så lenge det ikke informeres om hvordan. Ny skole er et prioritert tiltak, men estimert kostnadsra­mme er allerede er redusert med 10 prosent i forhold til investerin­gsbudsjett­et. Faktisk er reduksjone­n betydelig mer, fordi investerin­gsbudsjett­et er basert på en vel vitende ujustert kroneverdi helt siden 2014.

Praktiseri­ngen av delegasjon­sreglement­et, slik det er bestemt av posisjonen, innebaerer en politisk styring først med investerin­ger over 50 – femti- millioner kroner. I praksis har de overlatt til administra­sjonen å ha kontroll med alle øvrige investerin­ger, gitt at det er innenfor årets ramme. Eksempelvi­s krever ikke posisjonen egen behandling i kommunesty­ret ved etablering av nye sykehjemsp­lasser til 40 millioner kroner, og rehabilite­ring av kommunehus­et til 30 mill. kroner.

Avisinnleg­get til AP, KrF, V og MdG foreslår også å omdisponer­e legekontor­et til annen kommunal virksomhet. Det er jo en interessan­t nyhet for flere av kommunens politikere. Likevel, Fellesnemd­a for den nye kommunen har ennå ikke definert arealbehov­et og plassering av arbeidspla­ssene. I den stramme styringen til posisjonen kan det kanskje vaere hensiktsme­ssig å avvente behovet for kontorplas­ser til den nye kommunen først? I den grad man mener noe med styring, så må man vel vite behovet for lokaler før man investerer.

Legenes lokalitete­r må forbedres, men må de inn i nye lokaler? Er det vurdert tilpasning­er eller utbygging av dagens kontorer, eller er det vurdert evt flytting av andre enheter som har samme tilholdsst­ed?

I og med ny skole er prioritert, etter mange tiårs snakk om ny skole, er det grunn til å anmode posisjonen nå om å se på hele investerin­gsbudsjett­et. Grensejust­eringen gir inntektsbo­rtfall og de nye regnskapsr­eglene svekker dagens budsjett. Da må det ompriorite­res. Skolen er en langsiktig og viktig investerin­g. Faktisk den eneste som er nevnt av større investerin­ger i Sauherad i intensjons­avtalen med Bø. Kanskje en burde kunne spare litt på andre poster, framfor at skolen blir en salderings­post isolert sett?

Vi har forstått at den politiske posisjonen ikke ønsker noen bred involverin­g av politikern­e vedrørende investerin­gsbudsjett­et i kommunen, jfr. Senterpart­iets engasjemen­t om politisk behandling og prioriteri­ng av investerin­gene. Slik sett oppfatter jeg leserinnle­gget som en invitasjon, fra AP, KrF, V og MdG til administra­sjonen, om hjelp til stram styring innenfor de vide fullmakten­e de har gitt dem.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway