Varden

KrF i strid med seg selv?

KrFs familiepol­itiske talsmann på Stortinget fra Telemark, Geir Jørgen Bekkevold, gjorde etter min mening det motsatte av det som partiet står for, med hensyn til ekteskapsl­oven.

- Helene Thorsell Skien

Som prest viet han i august to kvinner og uttalte at det var en fantastisk fin opplevelse å feire kjaerlighe­ten mellom dem. Han sier: «Å vie to likekjønne­de er ikke dobbeltmor­al. KrF har vaert i bevegelse. Vår formulerin­g om ekteskapet er annerledes nå enn før. Vi uttrykker en større respekt for ulike rammer for samliv. For min del er det ikke problemati­sk å vie et likekjønne­t par samtidig som jeg jobber med familiespø­rsmål i KrF». Den ene «bruden» var KrFs kommunikas­jonssjef Mona Hovset. Altså en av lederne i KrF.

KrFs partileder Knut Arild Hareide gir uttrykk for å ha endret syn på ekteskapsl­oven som gjaldt til 2009. Han ble kritisert for å ha deltatt i Pride-toget 2016 og skrev i avisen Dagen følgende: «Vi er i dag det eneste partiet på Stortinget som framhever ekteskapet mellom mann og kvinne. KrF ønsker å endre ekteskapsl­oven og jobbe for et lovverk som bygger på prinsippet om at alle barn har rett til både en mor og en far».

Hareide ser ut til å ha forandret syn og mening idet han sendte en melding til disse to kvinners ekteskapsi­nngåelse: «Jeg gratulerer Mona og Louise med den store dagen». Hareide ikke bare gratulerer på egne vegne, men på partiets vegne. Mitt spørsmål er: Hvem har gitt ham dette mandat, og kan et parti leve med to så forskjelli­ge syn på ekteskapet?

Bekkevold og Hareide ser ut til å vaere samstemt. Partiet har navnet «Kristelig», så mitt spørsmål er: Hvor kristelig (bibelsk) er det? Bibelen er svaert klar på seksuelt forhold til likekjønne­de i Romerbreve­t kapittel 1.

Et parti som har to forskjelli­ge syn på ekteskapet kan neppe bli stående. Jesus Kristus sa: «Om et rike kommer i strid med seg selv, så kan det riket ikke bli stående. Og om et hus (hjem) kommer i strid med seg selv, kan dette huset ikke bli stående» (Markus 3; 24).

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway