Varden

Fikk svi for ineffektiv­itet

- Tom.arne.borgersen@varden.no

Odd II fikk svi for ineffektiv­iteten sin mot Grorud, og tapte 0–2 på hjemmebane.

Det var ikke trener Martin Reier fornøyd med.

– Vi har sjanser nok til i hvert fall å få ett poeng i denne kampen, sier han.

Odd II startet fantastisk bra, og bare i løpet av halvannet minutt kunne de godskrive én god sjanse og tre cornere.

– Innledning­en på kampen var meget bra, men så falt vi litt. Vi klarte ikke det offensive presset, men fikk justert dette i pausen, forklarer treneren.

Det bedret seg etter pause, men da hadde Grorud brukt én av to gode sjanser til å score.

For før det var gått et kvarter kom scoringen ut av intet.

Stefan Mladenovic mistet ballen offensivt, og slurvet med returløpet. Viljar Myhra reddet den første sjansen etter corner, men ballen havnet hos Grorud igjen, og foran mål dyttet Fredrick Johan Skarheim Pettersen inn 0–1 mot spillets gang.

Det var beholdning­en fra gjestene de første 45, mens Odd II hadde gode forsøk ved Marius Larsen og Tobias Lauritsen. Sistnevnte med blant annet et stolpeskud­d som hadde fortjent en bedre skjebne.

– Det er jeg enig i, men ble litt av problemet vårt i dag. Vi omsatte ikke sjansene, sier Reier.

Andre omgang var bedre fra Odds side, men effektivit­eten fikk de ikke skikk på.

– Det ble det samme da, både med valg og utnyttelse av sjansene. Det var for svakt av oss å ikke utnytte dominansen vi hadde, mener Reier.

For Odd hadde gode muligheter. Martin Broberg headet utenfor, Stefan Mladenovic burde spilt ballen foran mål i stedet for å skyt, og Marius Larsens skudd fra tjue meter var naer ved å smette inn.

I stedet satset Grorud på kontringer. Gjestene spilte disipliner­t og har vist seg som et sterkt bortelag med fem seiere på de sju siste borte. Det betalte seg til slutt for dem.

Dommer Abdulhadi AlFahad må ha sett en holding i feltet, for seks minutter før slutt fikk Grorud straffespa­rk. Det omsatte Preben Mankovitz i scoring. Odd-keeper Viljar Myhra, som spilte en god kamp, var etter straffespa­rket, men klarte ikke stoppe dette.

▶ Tom Arne Borgersen

?? FOTO: TOM ARNE BORGERSEN ?? BURDE SPILT: Stefan Mladenovic skjøt utenfor på denne sjansen, mens det inne foran mål kom to Odd-spillere.