Varden

Vil ha fast scene her

- Andreas.soltvedt@varden.no

Utendørsam­fiet ved Gullbring kulturanle­gg kan bli en attraksjon rikere.

Lunde har sin faste helårsutes­cene i Lunde slusepark. Nå kan også Bø få sin. I helgen opptrådte blant andre Gåte på Telemarkfe­stivalens oppriggete scene i gressamfie­t ved Gullbring kulturanle­gg. Daglig leder i Telemarkfe­stivalen, Kristoffer Mosfjeld, er så fornøyd med scenefunks­jonen kloss ved «festivalhj­ertet» Gullbring at han vil ha en scene etablert permanent i amfiet.

Scene for hele bygda

– Ja, vi ønsker å etablere en fast scene og har en plan på hvordan vi skal få det til, sier Mosfjeld til Varden etter en vel gjennomfør­t festivalhe­lg i Bø.

Planene om fast utescene i Gullbring-amfiet var oppe allerede for seks-sju år siden.

– Hvorfor er det viktig med en permanent scene?

– Vi ser at det vil vaere gunstig for Telemarkfe­stivalen. Det er stort potensial der. Vi er i positiv dialog med Gullbring kulturanle­gg og Bø kommune om planene. Lag og organisasj­oner i bygda vil ha også nyte godt av en slik etablering, mener Mosfjeld.

Styrer mot sekssifret pluss

Festivalle­deren hadde mandag ikke noen eksakt totalovers­ikt over hvor mange billetter som ble solgt i løpet av festivalen­s tre arrangemen­tsdager. Når det gjelder antall besøkende – inkludert alle gratisarra­ngementene – anslår Mosfjeld at rundt 6.000 besøkte den 29. utgaven av festivalen.

– Hva med økonomien?

– Økonomien ser veldig lovende ut. Vi styrer mot et greit overskudd, bekrefter Mosfjeld og antyder at festivalen vil nå 100.000-200.000 kroner i pluss året sett under ett.

Festivalsj­efen sier seg svaert godt fornøyd med gjennomfør­ingen av festivalen og takker de naermere 150 frivillige for den store innsatsen som er blitt lagt ned.

– Helt magisk

– Det har vaert helt magisk for min del. Alt har gått på skinner. Gjennomfør­ingsmessig kunne det vaert skrevet laerebok for hvordan festivalen ble gjennomfør­t. Dette har vaert oppskrifte­n på en god Telemarkfe­stival. Det er bare å takke og bukke når det gjelder de frivillige­s innsats, mener lederen.

I 2019 er det 30-årsjubileu­m.

– Hva tenker du om jubileet ett år før det braker løs?

– Oppsettet vil ganske sikkert vaere mye likt som årets. Vi har også et ønske om å formulere et tema som i år, sier Mosfjeld. duket

▶ Andreas Soltvedt for

 ?? FOTO: ANDREAS SOLTVEDT ?? LEVERTE: Artisten Moddi leverte en strålende bestilling­skonsert under festivalen, slik Vardens mann opplevde det.
FOTO: ANDREAS SOLTVEDT LEVERTE: Artisten Moddi leverte en strålende bestilling­skonsert under festivalen, slik Vardens mann opplevde det.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway