Varden

Lilleelvkr­ysset kan hav

Statens vegvesen kommer til å stå igjen med minus 127 millioner på kontoen når de har fått betalingen for Lilleelvkr­ysset.

- Fredrik.nordahl@varden.no

▶ Fylkesordf­ører Sven Tore Løkslid (Ap) er tydelig på hvor mye fylkeskomm­unen skal betale for å få Lilleelvkr­ysset ferdig.

Millionmin­us

– For å forklare det enkelt. Vi har 583 millioner til dette, og det er beløpet vi overfører til veivesenet. Så ønsker vi så snart som mulig å få til en dialog med samferdsel­sminister Ketil Solvik-Olsen om hva vi gjør med resten. Men han ønsker jo ikke å snakke med oss. Da er det Statens vegvesen som får minus på kontoen, sier Løkslid.

Samferdsel­sministere­n har overfor Varden vært tydelig på at ingen kan komme til ham å be om mer penger til noe som helst, selv om «jeg skjønner det er kjipt», som han uttrykker det.

Regionsjef i Statens vegvesen, Kjell Inge Davik, medgir at det ligger en uenighet mellom partene. Men hva løsningen blir, har han ingen formening om.

– Jeg har ingen kommentar til hvordan man håndterer denne diskusjone­n. Det er et politisk anliggende, sier Davik.

Regionsjef­en beskriver imidlertid dialogen mellom veivesenet og fylkeskomm­unen som god. Men:

– Når det gjelder uenigheter i kontrakten, er det ting vi håndterer fortløpend­e og forsøker å finne løsning på. Hvis ikke får det rettslige etterspill, sier han uten å ville utdype om regninga etter Lilleelvkr­ysset vil havne i rettssalen.

Rettssak

På fylkeshuse­t kan Løkslid bekrefte at en rettssak er et mulig scenario.

– Hvordan jobbes det med en eventuell rettssak?

– Jeg ønsker ikke å gå inn på hvor langt vi er kommet der. Men at det jobbes med den vinklingen, det kan jeg bekrefte, sier Løkslid. Samtidig nå pågår det en forvaltnin­gsrevisjon på hele bypakka.

– Oppfølging­en av den blir viktig. Der kan det komme funn som resulterer i handling, sier Løkslid.

▶ Fredrik Nordahl

 ??  ?? KOSTBAR ÅPNING: Lilleelvkr­ysset i Porsgrunn blir dyrere enn først antatt. Nå er prisen 710 millioner kroner, men fylkes dem. Dermed blir det minus på kontoen til regionveis­jef Kjell Inge Davik (h) og sjefen hans, samferdsel­sminister Ketil Solvik-
KOSTBAR ÅPNING: Lilleelvkr­ysset i Porsgrunn blir dyrere enn først antatt. Nå er prisen 710 millioner kroner, men fylkes dem. Dermed blir det minus på kontoen til regionveis­jef Kjell Inge Davik (h) og sjefen hans, samferdsel­sminister Ketil Solvik-
 ??  ?? JOBBER MED JUSSEN: Fylkesordf­ører Sven Tore Løkslid bekrefter at de ser for seg en mulig rettssak etter at Lilleelvkr­ysset står ferdig.
JOBBER MED JUSSEN: Fylkesordf­ører Sven Tore Løkslid bekrefter at de ser for seg en mulig rettssak etter at Lilleelvkr­ysset står ferdig.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway