Varden

Hevdet at to hundre boliger må rives

Ordfører Robin Kåss (Ap) hevdet at et par hundre boliger må rives dersom det blir E18-kryss på Moheim.

- Per.arne.rennestrau­m@varden.no

▶ Skivebomme­n ble begått i en sosial mediekrang­el med fylkesvara­ordfører Hans Edvard Askjer (KrF). Kåss kjemper innbitt for kryss på Lanner framfor Moheim – og lekset opp konsekvens­ene av å legge det på Moheim. «Et par hundre innløste boliger», blant annet. Altså: To hundre hus som må rives.

Kåss henviste til en konsekvens­utredning fra 2015. Varden har sjekket hva som egentlig står der – og det er helt andre tall: 25–35 innløste boliger.

Nå som forslaget til regulering­splan foreligger, er tallet nede i seks boliger som kan bli innløst.

Urørt i en måned

Uttalelsen om et par hundre rivningstr­uede hus sto i over en måned på Facebook, uten at ordføreren har rettet det.

Nå sier Kåss til Varden at han brukte feil ord.

– Det skulle stått «berørt», ikke «innløst», sier han. Så utdyper han det enda mer:

–J eg mente å si at det er 200 flere boliger som blir berørt av støy og forurensin­g, enn ved å velge Lanner-alternativ­et.

Fylkets varaordfør­er, Hans Edvard Askjer, kjemper for at det skal bli en avkjøring ved E18 på Moheim. Han mener det er viktig for hele Telemark å få avkjøring fra europaveie­n så nær som mulig.

– Det er åpenbart at ordføreren i Porsgrunn er ganske tydelig på hva han ønsker å få fram og at han vil ha kortest mulig diskusjon om de andre alternativ­ene, sier han.

– Hva mener du om at Kåss nå sier han mente å skrive at 200 flere boliger blir berørt, og ikke mente å si at disse blir revet?

– Jeg tviler på at han noen gang har trodd at 200 boliger vil kunne bli sanert, men det får han svare på selv.

Askjer vil at traseen flyttes 140 meter nærmere Olavsberge­t, slik at det blir muligheter for en av- og påkjøring fra og til Oslo. Det er også dette alternativ­et som store deler av næringsliv­et kjemper for.

To milliarder ekstra

Kåss mener en slik løsning er håpløs og vil påføre samfunnet to milliarder i ekstrakost­nader, i tillegg til at flere rammes av støy og forurensin­g.

Tirsdag ettermidda­g ble han spurt av fylkesvara­ordfører Askjer, i en videreføri­ng av den seiglivede diskusjone­n på facebook: – Er det riktig at 200 boliger må innløses? ▶ Per Arne Rennestrau­m

 ?? FOTO: PER ARNE RENNESTRAU­M ?? TALLBOM: Robin Kåss hevdet at 200 boliger blir innløst. Han sier nå at han brukte feil ord: Det skulle stått «berørt».
FOTO: PER ARNE RENNESTRAU­M TALLBOM: Robin Kåss hevdet at 200 boliger blir innløst. Han sier nå at han brukte feil ord: Det skulle stått «berørt».
 ??  ?? I KRANGEL: Hans Edvard Askjer har havnet i E18-krangel med Robin Kåss.
I KRANGEL: Hans Edvard Askjer har havnet i E18-krangel med Robin Kåss.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway