Varden

Nå er de endelig der de skal være

Etter 13 år er Alv Øystese og Toppidrett­sgymnaset der de skal være. Både når det gjelder antall elever og antall idretter.

- ▶ SKIEN ▶ Pål Lundsholt pal.lundsholt@varden.no

Onsdag ønsket rektoren rundt 300 elever, trenere og lærere velkommen til et nytt skoleår på toppidrett­sgymnaset.

Nytt av året er blant annet av skolen har endret logo og skiftet navn. Toppidrett­sgymnaset i Telemark (TiT) er historie. Nå heter skolen Telemark Toppidrett Gymnas. Da har man samkjørte navn på toppidrett­sgymnaset og Telemark Toppidrett ungdomssko­le. I tillegg har skolen fått to nye linjer: Sjakk og basket.

Moderne uttrykk

– Når det gjelder logoen, så har vi vel etter hvert tenkt at den var litt tung. At den begynte å bli litt gammeldags, selv om vi har følt at den har vært tidløs til nå. Men det har vært i tankene å få litt fornying. Få et litt mer moderne og enklere uttrykk.

Gymnaset og ungdomssko­len får samme logo.

– Vi ønsker å være tydelig på det er to trinn. Så vi har landet på samme logo, men med gymnas og ungdomssko­le som navn under logoen, sier rektoren.

Han er fornøyd med den nye logoen som er utarbeidet i samarbeid med R8 Edge. Logoen er bygd opp rundt skolenes verdiplatt­form (mot, respekt og engasjemen­t) og med vekt på balanse mellom skole og idrett.

– Vi ønsket er enkelt uttrykk, og vi er veldig fornøyd med den, sier Øystese.

Skolene som nå er fullt utbygd

teller 340 elever. Av disse går 250 på gymnaset og 90 på ungdomssko­len.

– Nå er vi der vi skal være. Vi ønsker i utgangspun­ktet ikke å bli større. Nå har vi de fasilitete­ne og det volumet vi har drømt om å få. Så dette er en milepæl. Nå skal vi fortsette og utvikle kvalitet, sier Øystese.

– Så nå er dere endelig i mål? – En kan si det sånn. Etter 13 år med hardt arbeid er vi i mål volummessi­g, men vi er selvfølgel­ig alltid i utvikling, sier rektoren.

Høyt nivå

Nytt av året er som nevnt at skolen også får inn to nye idretter: Sjakk og basket.

– Når det gjelder sjakk, så er det svært interessan­t for oss. Vi har hatt god interesse og tror denne linjen vil vokse hos oss. Når det gjelder basket så har vi et samarbeid med Skien Ghosts, og det de driver med er veldig spennende. De har hatt fin utvikling de siste årene og de holder et høyt nivå, sier sportssjef Knut Helge Hagen.

 ??  ?? NY LOGO: Rektor Alv Øystese og sportssjef Knut Helge Hagen viser fram skolenes nye logo. – Vi ønsket er enkelt uttrykk,og vi er veldig fornøyd med den, sier Øystese.
NY LOGO: Rektor Alv Øystese og sportssjef Knut Helge Hagen viser fram skolenes nye logo. – Vi ønsket er enkelt uttrykk,og vi er veldig fornøyd med den, sier Øystese.
 ??  ?? VELKOMMEN: Alv Øystese ønsket onsdag rundt 300 elever, trenere og lærere velkommen til et nytt skoleår på toppidrett­sgymnaset.
VELKOMMEN: Alv Øystese ønsket onsdag rundt 300 elever, trenere og lærere velkommen til et nytt skoleår på toppidrett­sgymnaset.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway