Varden

Ikke til Diamond League-finalen

Jakob Ingebrigts­en (17) mangler nok poeng til å være blant de 12 som får lov til å løpe 1500 meter under Diamond Leaguefina­len i Zürich 29. august.

-

▶ Sandnes-løperen ble europa- mester på distansen i Berlin sist fredag, men det er ikke godt nok i denne sammenheng­en.

Rekord

For å delta i Diamond Leaguefina­len må du samle deg nok poeng i stevnene gjennom sesongen sett under ett, og da holder ikke det Jakob Ingebrigts­en har gjort.

Den ferske europamest­eren har kun deltatt i ett Diamond League-stevne denne sesongen.

Da dundret han til med 4.-plass og personlig rekord 3.31,18 i Monaco 20. juli.

Han var også med i Diamond League-stevnene i Oslo og Stockholm, men de løpene var ikke en del av det offisielle Diamond League-programmet.

Ett løp

– Det er bare ett løp igjen, og jeg har ikke nok poeng til å bli med. Men blir jeg invitert, så stiller jeg selvsagt, sa 17-åringen til NTB i Berlin sist søndag.

Skal det ende med deltakelse må det et forfall til.

Kommer det et slikt forfall er det god grunn til å tro at Jakob Ingebrigts­en stiller langt framme på venteliste­n til arrangøren.

Broren Filip er derimot kvalifiser­t. Han satte norsk rekord med 3.30,01 under det nevnte stevnet i Monaco, men han ble skadd under kvalifiser­ingen på 1500 meter i EM i Berlin. 25-åringen falt og slo seg under løpet, men vant likevel.

Dessverre gjorde skaden det slik at han ble hemmet i finalen to dager senere.

Filip Ingebrigts­en måtte sy fem sting under kneet etter fallet, men i finalen var det mest ryggen som ødela for ham.

Viktig jobb

Filip Ingebrigts­en stiller helt sikkert ikke opp i NM i Byrkjelo til helga, og det er uvisst om han rekker å bli klar til finalen i Sveits.

– Nå må jeg få Filip klar til Diamond League-finalen. De to andre får klare seg mer selv de kommende dagene, sa trenerpapp­aen Gjert Ingebrigts­en under gullmarker­ingen til Jakob Ingebrigts­en på utøverhote­llet i Berlin natt til søndag.

Lørdag går sesongens siste ordinære Diamond Leaguestev­ne i Birmingham, men 1500 meter er ikke en del av programmet i Englands nest største by.

(NTB)

 ?? FOTO: CARINA JOHANSEN / NTB SCANPIX. ?? IKKE MED: EM-helten Jakob Ingebrigts­en sammen med kjæresten Elisabeth Asserson etter å ha landet på Sola flyplass mandag ettermidda­g. Diamond Leageu-finalen i Zürich får han ikke være med på.
FOTO: CARINA JOHANSEN / NTB SCANPIX. IKKE MED: EM-helten Jakob Ingebrigts­en sammen med kjæresten Elisabeth Asserson etter å ha landet på Sola flyplass mandag ettermidda­g. Diamond Leageu-finalen i Zürich får han ikke være med på.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway