Varden

Rikt program i bydelshuse­ne

- Sindre.omenas@varden.no

De tre bydelshuse­ne i Skien kan friste med hele 77 kurs og rundt 200 arrangemen­ter denne høsten.

77 kurs, 48 sporadiske og nærmere 150 faste arrangemen­ter står på programmet til bydelshuse­ne ved Menstad, Gråtenmoen og Lie i høst. Denne uken kommer det samlede programmet i postkassen­e til innbyggern­e i Skien.

– Vi står veldig fritt til å komme opp med gode ideer, så lenge de er innenfor intensjone­n bak bydelshuse­ne. Det er å skape en innholdsri­k fritid for alle, ved å være en åpen og inkluderen­de møteplass, sier Brynjard Rolandsen ved Menstad bydelshus.

Han gleder seg, sammen med kulturform­idlerne Ragna Skare og Gun Gurholt, til å ta imot gamle og nye gjester til kurs og arrangemen­t.

På kanten

Torsdag 30. august er det duket for første konsert ved utescenen «På kanten» ved Menstad. Da er det «gutta fra Kleiva» i bandet Magre Benum som inviterer til 60- og 70-tallsaften.

8. oktober kan også bli en spesiell kveld og natt i skogen. Da inviteres ungdom til overnattin­g i lavvo, sammen med visning av flere skrekkfilm­er.

– Jeg håper mange våger å komme, og jeg kan love at flere skal bli skremt denne kvelden og natta, smiler Rolandsen.

Gun Gurholt trekker fram foredraget med Robin Bratlie som et høydepunkt i høst. Der forteller Robin om veien fram til å bekrefte sitt eget kjønn i foredraget «Transformi­ng».

– Vi hadde planlagt ett foredrag, men så raskt at interessen var så stor at vi måtte ha tre dager. To av dem er allerede utsolgt, sier Gurholt.

Robin Bratlie kommer til Gråtenmoen i midten av oktober.

Kurs og klubber

Bydelshuse­ne har sydd sammen en rekke kurs denne høsten, som strekker seg fra mat, trening, håndverk og til flere ulike språk.

– Noen er gjenganger­e, og vi ser at flere av kursene er blir fylt opp veldig raskt. Det er også hyggelig å se at flere av kursene inspirerer til å opprette egne klubber ved bydelshuse­ne. Der kan de jobbe videre med språk eller sitt håndverk. Det er litt av hjertet til bydelshuse­ne, ved å skape nye samlingspu­nkter.

▶ Sindre Omenås

 ??  ?? KAFE: Paal Jensen og Inge Moen gjestet onsdagskaf­een på Menstad.
KAFE: Paal Jensen og Inge Moen gjestet onsdagskaf­een på Menstad.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway