Varden

Må hente inn millioner

Bluesfesti­valen hadde ved utgangen av 2017 en negativ egenkapita­l på 2,6 millioner. Fjorårets underskudd­et var på 955.000 kroner.

- Knut.heggenes@varden.no

▶ Årets publikumss­vikt med bare 17.500 betalende publikumme­re (budsjett 20.000), vil trolig bety et nytt år med røde tall på bunnlinjen. Festivalen er i en presset økonomisk situasjon.

Blir en tøff evaluering

– Ja, vi er i en tøff økonomisk situasjon. Det er store penger vi snakker om. Vi er likevel i full gang med planleggin­gen av den 32. Notodden Blues Festival. Det blir festival også neste år, sier leder Jostein Forsberg.

Det er fortsatt ikke klart hvor- dan årets økonomiske resultatet vil bli. Publikumss­vikten på over 6.000 betalende sammenlign­et med fjoråret, indikerer at det ikke blir noe overskudd.

– Vi ser vel ikke noen grunn til at det vil gå veldig bra økonomisk i 2018, men det er altfor tidlig å si noe konkret. Nå blir det en tøff evaluering av hele festivalen. Vi må forbedre økonomien, selv om vi er en stiftelse og ikke har som målsetting å gå med store overskudd. Det ligger an til at vi må lage en treårsplan for å komme i balanse igjen, sier Forsberg til Varden.

Ikke brede nok artister

– Hva gikk galt i år? I forkant fikk dere jo mye ros for programmet?

– Både i forkant og i etterkant har vi vel aldri opplevd så mye skryt og positiv omtale. Artistene leverte svært gode konserter. Likevel må vi bare erkjenne at vi ikke hadde brede nok artister på fredag og spesielt lørdag.

– Vi solgte rett og slett ikke nok billetter. Notodden vil alltid være en sjangerfes­tival, men vi må likevel gjøre en evaluering opp mot booking for neste år. I tillegg er vi i gang med et større strategiar­beid. Det var bestemt allerede før årets festival. Vi må gå i oss selv, og stake ut en kurs som gir en bedre økonomi.

Forsberg er klar på at festivalen vil ta med seg alle innspill som er kommet i etterkant – ne- gative og positive. Det handler blant annet om et sterkere samarbeid med aktører på utsiden av festivalen, en mer attraktiv festivalga­te (Storgata) og endring i bookingstr­ategi.

– Vi er veldig glade for det brede engasjemen­tet. Det viser at vi betyr mye for innbyggern­e og byen. Notodden er, og skal være, en festival i elitedivis­jo- nen i Norge – og internasjo­nalt. Vi skal også fortette å drive opplæring, seminarer og være en kulturaktø­r i Norge.

Festivalen har nå to årsverk. Det er halvparten av staben fra noen år tilbake. Ansettelse­n av en ny markedsled­er er utsatt.

Knut Heggenes ▶

 ?? ALLE FOTO: KNUT HEGGENES ?? EN TØFF JOBB: Festivalle­der Jostein Forsberg og koordinato­r Marit Beate Sannes har et tøff jobb foran seg med å hente inn igjen millionund­erskudd.
ALLE FOTO: KNUT HEGGENES EN TØFF JOBB: Festivalle­der Jostein Forsberg og koordinato­r Marit Beate Sannes har et tøff jobb foran seg med å hente inn igjen millionund­erskudd.
 ??  ?? HOLDT IKKE II: Supergitar­ist Warren Haynes og hans band Gov’t Mule klarte ikke å trekke nok folk til bluesbyen på lørdagen.
HOLDT IKKE II: Supergitar­ist Warren Haynes og hans band Gov’t Mule klarte ikke å trekke nok folk til bluesbyen på lørdagen.
 ??  ?? HOLDT IKKE I: Bonnie Raitt solgte ikke på bluesfesti­valen.
HOLDT IKKE I: Bonnie Raitt solgte ikke på bluesfesti­valen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway