Varden

KrF anerkjenne­r ekteskapsl­oven og respektere­r at andre mener noe annet om dette enn KrF.

Erik Naes, fylkeslede­r i Telemark KrF Per Morten Norborg, leder i Skien KrF

- Tom Erik Thorsen Sjefredakt­ør

▶ Vi mener det ikke er problem at KrFs familiepol­itiske talsperson, Geir Jørgen Bekkevold, forleden viet partiets kommunikas­jonssjef i det som noe oppstyltet kalles «likekjønne­t ekteskap». Det er også mulig å kalle det en stadfestel­se av kjaerlighe­ten mellom to mennesker, og selv om KrFs program slår fast at «KrF vil løfte frem ekteskapet mellom en mann og en kvinne som en god og stabil ramme rundt barns oppvekst», heter det også at «KrF anerkjenne­r at mennesker er ulike og respektere­r at de tar ulike valg for sine liv».

▶ Det virkelige problemet for KrF er at partiet synes å stå fast i en vedvarende dragkamp i dette spørsmålet og – ikke minst – at partiet ikke klarer å bestemme seg for om det vil trekke til høyre eller venstre. Saken om ekteskapsl­oven er ikke egnet til å bedre denne situasjone­n, for politisk er det lite støtte å hente i noen av retningene; selv Frp har snudd.

▶ Det er helt legitimt å ha meninger om ekteskap – også for partier, men som politisk kampsak er saken et blindspor for et parti med realpoliti­ske ambisjoner. Et klart standpunkt kan sørge for å trekke til seg eller støte fra seg velgere, men slik situasjone­n og virkelighe­ten er nå, synes det å vaere virkelighe­tsfjernt at homofilt ekteskap skal forbys eller at homofiles rettighete­r skal fjernes. Ingen får ikke gjennomsla­g for dette, og KrF må konsentrer­e seg om andre saker som har potensial for gjennomsla­g. Vi tror at «KrFs homofloke», som tidsskrift­et Minerva har omtalt problemsti­llingen, kan sørge for at partiet blir marginalis­ert og satt på sidelinjen som følge av intern splid og manglende politiske resultater. KrF og partiets velgere kan gjøre en vielse til et problem. Det er neppe en god strategi for framtiden.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway