Varden

Klar for å hoppe rett inn på laget

André Sødlund er klar til å starte mot Bodø/Glimt, om det skulle bli aktuelt.

- ▶ Pål Lundsholt pal.lundsholt@varden.no

21-åringen, som onsdag ble klar for Odd og som torsdag hadde sin første trening med klubben, trekker på smilebånde­t når han blir konfronter­t med Odd-trener Dag-Eilev Fagermos utspill om at han vurderer å starte med nyervervel­sen på kant allerede mot Bodø/Glimt.

Ekstra energi

– Jeg tenker jo bare at det er helt herlig, og det er ikke sånn at det stresser meg. Jeg føler at Eliteserie­n er Eliteserie­n. Jeg vil jo inn å spille matcher. Det er noe jeg har savnet veldig mye. Jeg har jo ikke spilt på en stund, men formen føles fin, så det å hoppe rett inn i det tror jeg bare vil gi ekstra energi, sier unggutten.

I utgangspun­ktet er vestfoldin­gen hentet til Odd for å spille indreløper, men mot Bodø/ Glimt er det eventuelt som venstrekan­t han er mest aktuell.

– Akkurat nå har vi Elba Rashani ute med fire gule kort, så vi har en utfordring der framme. Vi har Bilal Njie og Stefan Mladenovic som er rene kanter, og Martin Broberg kan spille der. Men han har en lårhøne, så vi vet ikke helt hvordan han ligger an. Så akkurat nå er den plassen det er mest prekaert. Og André kan spille der. Han har spilt kant i 3-4-3 i Sandefjord, sier Fagermo.

På sikt er det derimot tiltenkt en rolle som indreløper.

Spiller der det er behov

– Vi har hente Andre med tanke på en indreløper/midtbanepo­sisjon. Men det kan hende at han nå, ut høstsesong­en, kanskje må spille i litt andre posisjoner. Men fra 1. januar har vi tenkt å bruke han på midten, sier Fagermo.

Sødlund ble drillet på venstrekan­ten under torsdagens trening.

– Jeg trives best som indreløper, men jeg spiller der det er behov for meg. Hvis det er på kant, så er jeg klar, sier unggutten.

Fagermo er trygg på at de har fått en klassespil­ler i 21-åringen.

– Han er ambisiøs

– Nå vi først skal hente eksternt, har vi sett etter spillere som er gode. Andre har ligget i landslagss­jiktet. Han har vaert inne på U21 og han kjenner jo Birk (Risa), Vebjørn (hoff) og Sondre (Rossbach). Bare det i seg selv er kvalitet. Jeg kjenner han godt gjennom Peter Kovacs og Håvard Storbaek, så jeg vet veldig mye om han som person. Jeg kjenner også folk som kjenner André som ikke er i fotballbra­nsjen. Jeg vet at han er ambisiøs. Han er flott gutt, han er holdningss­terkt. Han har en veldig treningsku­ltur og alt det der, sier Fagermo.

 ??  ??
 ??  ?? AKTUELL FRA START: André Sødlund hadde sin først trening med Odd torsdag. Allerede mandag kan han vaere aktuell i startoppst­illingen mot Bodø/Glimt.
AKTUELL FRA START: André Sødlund hadde sin først trening med Odd torsdag. Allerede mandag kan han vaere aktuell i startoppst­illingen mot Bodø/Glimt.
 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? UT SESONGEN: Andreas Nordvik (t.v.) er Odd-spiller ut sesongen.
FOTO: NTB SCANPIX UT SESONGEN: Andreas Nordvik (t.v.) er Odd-spiller ut sesongen.
 ??  ?? KLAR: Vegard Kongro er Odd-spiller ut sesongen. Han kommer på lån fra Pors.
KLAR: Vegard Kongro er Odd-spiller ut sesongen. Han kommer på lån fra Pors.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway