Varden

Vil ikke ha utekonesrt­er etter midnatt

Det blir et strengere musikkregi­me i byen. Kommunen vil strupe utekonsert­er ved midnatt. Men det kan bli enda strengere enn dette, hvis Fylkesmann­en tar affaere.

- Per Arne Rennestrau­m ▶ per.arne.rennestrau­m@varden.no

Kommunen jobber med stramme inn regelverke­t.

Politikern­e vedtok i 2003 at det fem ganger i året kan gis dispensasj­on for utendørsko­nserter til klokka 02.00. I sommer har kommunens administra­sjon å plutselig satt klokka 01 som en absolutt grense for blant annet ølfestival­en.

Til høsten kommer det opp en ny sak, der kultursjef­en vil forlange stillhet seinest klokka 24 for de utvalget arrangemen­tene. Alle andre dager er det fortsatt klokka 23 som vil gjelde.

Politiet avgjør

Samtidig som kultursjef­en strammer inn på konserter som holdes på kommunal eiendom, hevder hun at kommunen ikke kan nekte nattkonser­ter i blant annet Osebro-hagen.

Slike søknader er en politisak, mener hun.

Fylkesmann­en, vaktbikkja i slike saker, er helt uenig, og Porsgrunn risikerer nå å få like strengt regime som Langesund.

– Vi har i flere år jobbet med å få ned lydnivået fra Wrightegaa­rden i Langesund. Og det er en privat hage. Selvsagt har kommunen en rolle når det gjelder denne typen konserter også i Porsgrunn, sier seniorrådg­iver Roger Jensen.

Bedt om infomasjon

Porsgrunn kan vaere neste kommune som settes under lupen.

Foreløpig har Fylkesmann­en bedt om informasjo­n fra kommunen og har ikke tatt noen avgjørelse om videre oppfølging. Utgangspun­ktet for henvendels­en er flere oppslag i Varden om saken, går det fram av en korrespond­anse mellom kommunen og Fylkesmann­en.

– Vi registrere­r at det er en mye mer liberal tilnaermin­g til problemsti­llingen i Porsgrunn enn i Bamble, sier Roger Jensen.

Kultursjef Mariann Eriksen holder fast på at kommunen ikke kan blande seg inn i det om skjer i private hager.

– Det vi kan gi tillatelse til er det som skjer på kommunal grunn. Og så har vi Miljørette­t helsevern som har et overordnet ansvar for innbyggern­es ve og vel, sier Eriksen.

Det har helt siden tidlig på 2000-tallet vaert bråk om musikkbråk i Porsgrunn.

Naboer har klaget og forteller om helger som blir ødelagt av et støyinfern­o fra festplasse­r og restaurant­er.

I år toppet det seg med en livlig konsert på Osebro i juli, der altså politiet og ikke kommunen, ga grønt lys.

Storm i ølglasset

I fjor fikk ølfestival­en lov til å holde på til klokka 02, slik de har fått lov til alle de foregående årene. I år ble det strammet inn med en time, noe som førte til at festivalen­s innhold og omfang ble redusert.

 ??  ?? LIVLIG: Ølfestival­en er blant dem som har fått utvidet spilletid. Nå strammes det inn ytterliger­e.
LIVLIG: Ølfestival­en er blant dem som har fått utvidet spilletid. Nå strammes det inn ytterliger­e.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway