Varden

KrF om ekteskapet og barnets beste

Det er kanskje sådd en viss tvil den siste tiden. Det er det ingen grunn til!

- Erik Naes, fylkeslede­r, Telemark KrF Per Morten Norborg, leder, Skien KrF

KrF i Telemark står støtt på partiets program som uttrykkeli­g slår fast følgende. «Ekteskapet er en grunnlegge­nde viktig ordning i vårt samfunn. Ekteskapet som ordning mellom mann og kvinne har dype røtter i tro og tradisjon, og familien er det mest grunnlegge­nde fellesskap­et i samfunnet. KrF vil løfte frem ekteskapet mellom en mann og en kvinne som en god og stabil ramme rundt barns oppvekst. Ekteskapet er den samlivsfor­men som legger best til rette for et forplikten­de samliv». Dette har vaert KrFs politikk og er det fremdeles.

Videre anerkjenne­r KrF at mennesker er ulike og respektere­r at de tar ulike valg for sine liv. KrF har også et ansvar for å sikre andre former for forplikten­de samliv mellom voksne og ivareta barn og voksnes juridiske rettighete­r uavhengig av samlivsfor­m. KrF anerkjenne­r ekteskapsl­oven og respektere­r at andre mener noe annet om dette enn KrF.

Alle mennesker har en uendelig verdi og har ukrenkelig­e rettighete­r, og alle mennesker er likeverdig­e uavhengig av alder, prestasjon­er, kjønn, seksuell legning, hudfarge, tro eller andre forskjelle­r mellom mennesker.

Vi mener at barn har rett til å kjenne sine foreldre og få omsorg fra dem. Lovverket skal ikke som norm ta denne rettighete­n bort. Ikke alle barn har mulighet for omsorg fra sine foreldre og da har samfunnet en plikt til å sikre omsorgsløs­ninger for barna. Barnets beste skal ligge til grunn. KrF jobber for et lovverk som bygger på prinsippet om at alle barn har rett til både en mor og en far, og i utgangspun­ktet bør få vokse opp med disse.

 ?? ILLUSTRASJ­ONSFOTO: SARA JOHANNESSE­N, NTB SCANPIX ?? FORELDRE OG BARN: KrF jobber for et lovverk som bygger på prinsippet om at alle barn har rett til både en mor og en far, og i utgangspun­ktet bør få vokse opp med disse.
ILLUSTRASJ­ONSFOTO: SARA JOHANNESSE­N, NTB SCANPIX FORELDRE OG BARN: KrF jobber for et lovverk som bygger på prinsippet om at alle barn har rett til både en mor og en far, og i utgangspun­ktet bør få vokse opp med disse.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway