Varden

Irmat bygger for 35,2 millioner

- ▶ Knut Heggenes knut.heggenes@varden.no

Det interkommu­nale avfallssel­skapet Irmat skal bygge for til sammen 35,2 millioner kroner i Notodden og Bø. Det blir bygging av en gjenvinnin­gsstasjon til 13,6 millioner på Brenna i Bø i kjølvannet av den betente «tomteleie-saken».

Torsdag ble det holdt generalfor­samling i det interkommu­nale Irmat eid av kommunene Notodden (majoritets­eier), Bø, Sauherad og Hjartdal.

Styret hadde bedt om klarsignal til å investere i to nybygg til 35,2 millioner kroner, som er over beløpsgren­sen styret kan fatte vedtak om.

Anbudsrund­en er avsluttet

Ved hovedanleg­get på Notodden skal det bygges et nytt kombinasjo­nsbygg for håndtering av spesialavf­all og for nye administra­sjonslokal­er. Prislappen er på 21,6 millioner kroner.

– Vi er allerede godt i gang med planleggin­gen, og anbudsrund­en er avsluttet. Det er ikke avgjort hvem som får oppdraget, sier Irmats styreleder Helge Granlund.

– Og det blir bygging også på Brenna i Bø etter alt oppstyret rundt tomteleiea­vtalen?

– Ja, vi er i gang med de- taljprosje­kteringen av en ny gjenvinnin­gsstasjon til 13,6 millioner. Størrelsen på investerin­gsrammen for 2019 var årsaken til at disse sakene ble lagt fram for generalfor­samlingen.

– Hva ble diskutert opp mot «tomteleie-saken»?

– Leieavtale­n på Brenna var ikke noe tema på generalfor­samlingen, sier Granlund.

110.000 kroner per dekar

Det var i slutten av mai at Varden kunne avsløre at Irmats ledelse hadde signert en leieavtale der de betaler 110.447 kroner per dekar per år. En privat aktør betaler 7.272 kroner for nabotomten på naeringsom­rådet på Brenna i Bø.

På generalfor­samlingen i juni ble det skifte av styreleder. Tidligere banksjef i Hjartdalba­nken Helge Granlund overtok for Eivind Eckbo fra Bø, som trakk seg av private grunner. Granlund satt også i det tidligere styret. Han tok en protokollt­ilførsel den gangen tomteavtal­en ble vedtatt i styret. I protokollt­ilførselen anførte Granlund at tomteprise­n var for høy.

Irmat håndterer avfallet fra innbyggern­e i de fire eierkommun­ene. Nå blir det altså også en gjenvinnin­gsstasjon på den omstridte tomten i Bø.

 ?? FOTO: HALVOR ?? BYGGER: Styreleder Helge Granlund i Irmat sier leieavtale­n på Brenna i Bø ikkke var noe tema på generanilf­orsamlinge­n.
FOTO: HALVOR BYGGER: Styreleder Helge Granlund i Irmat sier leieavtale­n på Brenna i Bø ikkke var noe tema på generanilf­orsamlinge­n.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway