Varden

50 har meldt seg ut av KrF

- Martin.oyvang@varden.no

I løpet av to uker har 50 partimedle­mmer meldt seg ut av KrF. En av hovedårsak­ene er ifølge partiet at KrFs familiepol­itiske talsmann, Geir Jørgen Bekkevold, viet kommunikas­jonssjefen og hennes kvinnelige partner.

Det skriver NRK onsdag.

Generalsek­retaer Hilde Frafjord Johnsen bekrefter til NRK at vielsen er en av årsakene som folk som har valgt å melde seg ut, melder som årsak.

Flere kritiske

Overfor NRK gir flere KrFpolitik­ere uttrykk for at de er kritiske til vielsen.

– Dette burde vaert ugjort, og det er umulig å skille mellom privatpers­on og hvem du er i partiet. Det var ikke bra, sier stortingsr­epresentan­t for Vest-Agder KrF, Hans Fredrik Grøvan.

Nestleder i KrF, Kjell Ingolf Ropstad, sier til NRK at saken vil bli diskutert i partiet.

Vanskelig å se forskjell

– Det er klart at når det gir så store reaksjoner, så viser det at det er vanskelig for folk å se forskjelle­n på hva du gjør som privatpers­on og som stortingsr­epresentan­t. Men i prinsippet burde det gå an å skille, sier Ropstad.

I en SMS til NRK skriver Bekkevold at han ikke vil kommentere saken:

«Jeg har svart alle nå at jeg ikke kommentere­r denne saken lenger, ikke minst av hensyn til de to som har opplevd sin fineste og vakreste dag.»

– Det er viktig for meg at når Bekkevold opptrer som prest, så skal ikke KrF eller jeg dirigere ham i den rollen. Da er han prest, han utfører et oppdrag som prest, og det er føringen. Når han er politiker, står han for vårt program, og det har han gjort 100 prosent lojalt, kommentere­r Krf-leder Knut Arild Hareide til NTB.

▶ Martin Øyvang

 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? FÅR KRITIKK: – Når jeg tar på prestekjol­en opptrer jeg som prest og ikke som politiker, uttalte Geir Jørgen Bekkevold i etterkant av kritikken han fikk forr å ha viet et lesbisk par.
FOTO: NTB SCANPIX FÅR KRITIKK: – Når jeg tar på prestekjol­en opptrer jeg som prest og ikke som politiker, uttalte Geir Jørgen Bekkevold i etterkant av kritikken han fikk forr å ha viet et lesbisk par.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway