Varden

Forbyr MC-klubb her

Siljan kommune er åpen for at nedlagte Austad skole kan brukes til nesten hva som helst – bare ikke MC-klubb.

-

▶ Skolen ble lagt ut til salg onsdag, fem hundre kvadratmet­er med en prisantydn­ing på 1.500.000 kroner.

Før salget har kommunen sikret seg mot å få en uønsket MCklubb til bygda. De har tinglyst en heftelse som vil gjøre det umulig å bruke skolen til klubblokal­e: «Kan ikke benyttes til motorsport­formål, motorsykke­lklubb eller andre trafikkbel­astende virksomhet­er. Kan ikke selges til slik virksomhet uten samtykke», heter det i heftelsen i grunnboka.

Vil ikke ha MC-klubb

Det ble gjort etter vedtak i kommunesty­ret i Siljan.

– Vi ser jo at noen er på jakt etter lokaler. Og da kan jo en gammel og nedlagt skole og barnehage finne på å vaere aktuell. Det er med det i minnet at vi ønsker å sikre oss litt på vegne av vår befolkning, sa ord- fører Kjell A. Sølverød (Sp) Varden da.

Eiendomsme­gler Anders Lia hos Best eiendomsme­gler tror skolen kan vaere attraktiv både som bolig og kontorloka­ler. Etter at skolen ble nedlagt har det vaert drevet barnehage i bygget.

Bolig eller naering

Austad skole er regulert til offentlige formål, men der har kommunen signaliser­t at de vil vaere romslige.

– Siljan kommune har signaliser­t at de vil vaere fleksible og velvillige til annen bruk, både naeringsfo­rmål og bolig er aktuelt, sier Lia.

Austad skole har et bruttoarea­l på over 512 kvadratmet­er, og ligger på en tomt på litt over et mål. Eiendommen framstår som litt gammelmodi­g, men i vedlikehol­dt stand.

– Det kunne blitt en spennende bolig, mener Lia.

Sjelden lav pris

til

Austad skole ligger ved dammen på Groningen, sju kilometer fra Siljan sentrum, i det som i prospektet kalles «landlig og usjenert område med spredt bebyggelse». På samme tunet ligger også den gamle Austad skole, som Siljan historiela­g eier og disponerer.

Lia mener den lave prisen avspeiler usikkerhet om hvem om kan vaere interesser­t i en slik bygning i utkanten av Siljan.

Basert på bruttoarea­l tilsvarer prisantydn­ingen en kvadratmet­erpris under tre tusen kroner, og 4132 kroner pr. kvadratmet­er bruksareal.

– Det er sjelden jeg selger en eiendom med så lav pris, sier eiendomseg­ler Anders Lia.

▶ Jon-Inge Hansen

 ?? ALLE FOTO: BEST EIENDOMSEG­LING ?? TIL SALGS: Huset kan trolig brukes til både naeringsfo­rmål og boligformå­l, men MC-klubb har kommunesty­ret forhindret skal komme hit.
ALLE FOTO: BEST EIENDOMSEG­LING TIL SALGS: Huset kan trolig brukes til både naeringsfo­rmål og boligformå­l, men MC-klubb har kommunesty­ret forhindret skal komme hit.
 ??  ?? BARNEHAGE: Skolen ble sist brukt som barnehage, og har en liten lekepark på tunet.
BARNEHAGE: Skolen ble sist brukt som barnehage, og har en liten lekepark på tunet.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway