Varden

Tre av ti studenter er ofte ensomme

-

En helseunder­søkelse blant norske studenter viser at tre av ti ofte eller svaert ofte føler seg utenfor eller isolert eller savner noen å vaere sammen med.

De tre spørsmålen­e som måler ensomhet inngår i Studentene­s helse- og trivselsun­dersøkelse. Mens 29 prosent svarte «ofte» eller «svaert ofte» på minst ett av spørsmålen­e, svarte 10 prosent det samme på alle de tre spørsmålen­e, skriver Norsk studentorg­anisasjon (NSO) i en pressemeld­ing.

– Det er alvorlig at så mange studenter er ensomme. Vi må ta vare på hverandre. Det er mange som savner noen å vaere sammen med. Kanskje kan det vaere litt skummelt å hilse på studenten ved siden av deg i forelesnin­gssalen, men gjør det allikevel, oppfordrer NSO-leder Håkon Randgaard Mikaelsen.

Organisasj­onen oppfordrer alle studenter til å delta aktivt i fadderuken og å bli med på de ulike sosiale tilbudene som finnes på sin institusjo­n. I helseog trivselsun­dersøkelse­n for fire år siden kom det fram at de som var med på fadderuken, har flere naere venner på studiested­et enn de som ikke deltok i fadderordn­ingen.

Mikaelsen mener også forelesern­e kan bidra til et trygt og godt faglig sosialt miljø.

– Vi kan ikke ha det sånn at så mange studenter ikke har det bra i studietide­n.

(NTB)

 ?? ILLUSTRASJ­ONSFOTO: FRANK MAY, NTB SCANPIX ?? VIL BEKJEMPE ENSOMHET: Bli med på fadderuken og si hei til naboen på forelesnin­gssalen, oppfordrer Norsk Studentorg­anisasjon, som mener det er alvorlig at så mange studenter føler seg ensomme.
ILLUSTRASJ­ONSFOTO: FRANK MAY, NTB SCANPIX VIL BEKJEMPE ENSOMHET: Bli med på fadderuken og si hei til naboen på forelesnin­gssalen, oppfordrer Norsk Studentorg­anisasjon, som mener det er alvorlig at så mange studenter føler seg ensomme.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway