Varden

Kroppen krangler fortsatt

Finn Hågen Krogh jobber for å finne tilbake til seg selv treningsme­ssig. Landslagst­reneren kaller finnmarkin­gens situasjon «ikke noe å rope hurra for».

-

OL-sesongen ble en stor skuffelse for mannen som gikk Norge inn til gull på VM-stafetten i Lahti i 2016. Fasiten var fri for pallplasse­r i verdenscup­en, og under vinterleke­ne i Pyeongchan­g ble 18.-plassen på 15 kilometer fri teknikk beste og eneste resultat.

Formtopp

Krogh har i ettertid konkludert med at fravaeret av en skikkelig formtopp trolig henger sammen med at han ble for ivrig i treningsar­beidet. Konsekvens­ene av det har også vaert en kropp som på ingen måte har lystret i sommer.

Nå ser 27-åringen en viss framgang.

– Jeg synes det går bedre. Det begynner å bli lettere å få trent, og det er ikke sånn at hver eneste økt er steintung. Sånn var det tidligere i sommer. Samtidig går det fortsatt opp og ned, sa Krogh til NTB under sprintland­slagets treningssa­mling i Steinkjer nylig.

Ser lyspunkter

Da hadde 27-åringen fra Tverrelvda­len akkurat vaert gjennom ei sprintøkt som fikk et klart minustegn i boka.

– Der jeg er lengst bak, er på hardøkter. Det har jeg ikke hatt så mye av ennå. Jeg har prioritert å bygge et rolig grunnlag til å begynne med, sånn at jeg etter hvert vil tåle hardøktene. På intervalle­r på samlingene får jeg inntil videre bank, mens jeg henger med på de rolige øktene, sa Krogh.

Når han ser for seg å kunne belaste kroppen fullt, er inntil videre vanskelig å tidfeste nøyaktig.

– Med den fremgangen jeg har hatt i slutten av juli, føler jeg at jeg har tatt steg i forhold til å trene normalt igjen. Jeg ser kanskje for meg at jeg i løpet av en halvannen måneds tid, kan jeg vaere fullt tilbake.

– Begynner du å bli utålmodig?

– Jeg lar meg ikke stresse, men det er klart det er tungt å se de andre forsvinne foran meg på hardøkter. Det er det som er de artigste øktene. Det er der man vil vaere med å bidra. Det er kjedelig hele tiden å bli most, men man må tenke langsiktig, smilte Krogh.

Faerre skirenn

Langrennsp­rofilen har for lengst innsett at tilpasning­ene han hele tiden må gjøre kan komme til å få konsekvens­er for den kommende VM-sesongen.

– Ja, det kan det selvfølgel­ig. Kanskje må jeg gå litt faerre skirenn, og kanskje klarer jeg ikke å ha en så jevn og god formkurve som ønsket. Kanskje må jeg prioritere litt hardere, sier 27-åringen, men er rask med å legge til:

– At jeg kan ha toppdager der jeg er på mitt beste, tror jeg skal vaere mulig.

På spørsmål om han tror sprintland­slagstrene­r Arild Monsen er bekymret for ham, lyder svaret:

– Ja, litt faktisk. Litt bekymret tror jeg han er. Han har jo lyst til at jeg skal bli god igjen, sier Krogh – og understrek­er smilende at oppfølging­en fra sjefen har vaert tett gjennom hele sommeren.

– Han ringer irriterend­e mye innimellom, smiler Krogh.

27-åringen er samtidig klar på at Monsen har vaert en saerdeles verdifull støttespil­ler i en periode som har vaert krevende.

(NTB)

 ?? FOTO: NED ALLEY / NTB SCANPIX ?? IKKE I FORM: Finn Hågen Krogh (t.v.), her sammen med lagkamerat Johannes Høsflot Klaebo, får fortsatt ikke svarene han ønsker seg fra egen kropp.
FOTO: NED ALLEY / NTB SCANPIX IKKE I FORM: Finn Hågen Krogh (t.v.), her sammen med lagkamerat Johannes Høsflot Klaebo, får fortsatt ikke svarene han ønsker seg fra egen kropp.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway