Varden

Nå kan du låne nettbrett her

- Vendy.berg.hegle@varden.no

Skien bibliotek er det første folkebibli­oteket som har låner ut nettbrett til bruk i biblioteke­t.

Skien bibliotek har i løpet av sommeren blitt utstyrt med to nye teknologis­ke nyvinninge­r:

Har du lånt en bok kan du nå bare sette den inn i den nye bokhylla «Libshelf», så fikser den resten.

Alle bøkene har nemlig blitt merket med et spesielt klistremer­ke som bokhylla tar imot nødvendig informasjo­n fra.

Seks nettbrett

I tillegg kan biblioteke­t nå, som det første folkebibli­oteket i landet, tilby utlån av nettbrett til bruk i biblioteke­t.

De har fått installert en såkalt «Hublet» ved barneavdel­ingen, og man bruker lånekortet til hente seg ut en av de seks nettbrette­ne. De er utstyrt med en rekke forskjelli­ge apper og spill, og man får blant annet tilgang på 7.000 aviser på 63 ulike språk.

Tyverisikr­et

Anders Futtrup forklarer at nettbrette­ne kun fungerer på biblioteke­ts nettverk, og tar man den ut av lokalet eller forsøker å fjerne dekselet den er utstyrt med – vil den slutte og fungere og destruere seg selv.

– Vi har prøvd å ha utlån av nettbrett før, men de bare forsvinner. Med denne løsningen vet vi hvem som låner, og det er ikke noe vits i prøve å stjele dem. Da sitter man igjen med en dødt nettbrett, sier han.

Til nå er det barna som har omfavnet det nye tilbudet mest, men Futtrup forteller at de har planer om å bruke nettbrette­ne på flere forskjelli­ge måter framover, som nettkurs for eldre, språkkafé og «Kidsa koder»-kurs for barn. Vendy Berg Hegle ▶

 ?? BEGGE FOT O: VENDY BERG H EGLE ?? NY TEKNOLOGI: «Libshelf» og «Hublet» har flyttet inn på biblioteke­t i Skien.
BEGGE FOT O: VENDY BERG H EGLE NY TEKNOLOGI: «Libshelf» og «Hublet» har flyttet inn på biblioteke­t i Skien.
 ??  ?? TESTET: Martin Høgsveen og Linnea Thorsen Solheim fra Maurtua barnehage testet gladelig de nye nettbrette­ne da barnehagen var på bibliotekt­ur tidligere i uka.
TESTET: Martin Høgsveen og Linnea Thorsen Solheim fra Maurtua barnehage testet gladelig de nye nettbrette­ne da barnehagen var på bibliotekt­ur tidligere i uka.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway