Varden

Håper på mer enn et utlån til Odd

Vegard Kongsro er forberedt på at låneopphol­det i Odd blir av det kortvarige slaget, men drømmer om noe mer.

- ▶ ▶ pal.lundsholt@varden.no

20-åringen, som er på lån fra Pors ut sesongen, er i utgangspun­ktet tiltenkt en rolle på klubbens rekruttlag i 2. divisjon.

– Planen er at jeg skal spille for 2. laget ut sesongen, men jeg har selvfølgel­ig en drøm å gjøre det såpass bra at de velger å beholde meg, sier han.

Styrker 2. laget

Pors-trener Tommy Svindal Larsen har uttalt til PD at 20-åringens overgang til Odd er et stort tap for laget sportslig.

– Han er vår beste spiller. Men samtidig må vi følge klubben sin policy at vi ikke skal holde tilbake spillere som har fått tilbud fra lag på høyere nivå.

Odd-trener Dag-Eilev Fagermo er enig i at Kongsro har kvaliteter.

– Vi er for få på trening, så han styrker treningsgr­uppa. Han er god nok til å spille 2. divisjon og han styrker 2. laget vårt, sier Odd-treneren.

Spilleren har signert amatørkont­rakt med klubben, men den kan oppgradere­s til en proffkontr­akt om så skulle bli aktuelt.

– Ja, det kan vi. Det var derfor vi signerte han før overgangsv­induet stengte. Hadde vi ikke gjort det, så kunne han fortsatt gått til Odd, men da kunne han ikke ha spilt i Eliteserie­n, sier Fagermo.

Odd/Pors-produkt

Kongsro, var tre sesonger (2014–16) i Odd før han gikk til Pors foran 2017-sesongen.

– Han er Odd/Pors-produkt. Han var i Odd før han gikk til Pors. Nå får han en sjanse til å vise seg fram. Vi har bare fem forsvarssp­illere på kontrakt neste år, så vi er nødt til å hente inn tre forsvarssp­illere. Nå har han en mulighet gjennom telemarksm­odellen til å se om han kan spille på seg proffkontr­akt, sier Fagermo.

– Han er tøff. Han har bra fart. Han er litt som Steffen Hagen var en gang i tiden, når han var ung – for å sammenlikn­e, sier Fagermo. Hovedperso­nen selv er mer enn klar for å vise seg fram.

– Jeg har en drøm om å bli her. Det er det jeg jobbet for siden jeg gikk til Pors. Jeg gikk dit for å ta steg. Det har jeg klart, så det er moro å få sjansen her på nytt, sier Kongsro.

De siste årene har han spilt både midtstoppe­r og venstrebac­k – både i Odd og Pors.

– Jeg har spilt begge deler ganske mye egentlig, så jeg er klar til å spille der er behov, sier Kongsro.

 ??  ??
 ??  ?? HÅPER: Vegard Kongsro håper å gjøre det såpass bra i utlånsperi­oden at Odd velger å beholde ham.
HÅPER: Vegard Kongsro håper å gjøre det såpass bra i utlånsperi­oden at Odd velger å beholde ham.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway