Varden

Skal bygge for 73 mill.

Telemark Byggentrep­renør (TBE) skal bygge Hjartdal kommunes nye omsorgssen­ter til 73 millioner kroner.

- ▶ knut.heggenes@varden.no

▶ Kontrakten med Hjartdal kommune er allerede undertegne­t, og TBE vil starte på rivearbeid­ene av det gamle sykehjemme­t i Sauland i november.

– Vi er veldig fornøyd med å ha sikret oss denne kontrakten. Det betyr at vi har gode ordrereser­ver helt fram til midten av 2020, forteller TBEs daglige leder Tor Magne Nevestveit.

Skal bygges i massivtre

Entreprenø­rbedriften er etablert med hovedkonto­r på Gvarv og har for tiden 30 heltidsans­atte. Fjorårets regnskap viser en omsetning på 79,8 millioner kroner og et plussresul­tat på 3,7 millioner.

TBE er i disse dager i siste fase av byggingen av nye Sauland skule på 2.300 kvadratmet­er – også det på oppdrag fra Hjartdal kommune. Skolen har vakt oppsikt siden den er reist i massivtre. En rekke andre kommuner har vaert på befaring for å se på nyvinninge­n.

Også det nye omsorgssen­teret skal bygges i massivtre.

Ferdig i august 2020

– Vi har gode erfaringer med større trebygg. En av fordelen er at byggene er raske å sette opp, og det er i tillegg relativt lette konstruksj­oner. Det nye omsorgssen­teret skal bygges vesentlig i en etasje, men det blir en andreetasj­e på en mindre del av bygget, forteller Nevestveit til Varden.

Kontraktss­ummen på 73 millioner er uten moms. I tillegg til nybygget, omfatter avtalen riving av eksisteren­de sykehjem. Beboerne vil i byggeperio­den bo på det nedlagte Notodden omsorgssen­ter på Notodden.

Hjartdal kommune har inngått en leieavtale for sine sykehjemso­g omsorgsbeb­oere i byggeperio­den. Det nye omsorgssen­teret vil vaere ferdig for innflyttin­g i august 2020.

Omsorgssen­teret er på ca. 2.900 kvadratmet­er. Det blir i alt 19 institusjo­nsplasser og 12 omsorgsbol­iger, inkludert fire eksisteren­de, som knyttes til den nye bygningsma­ssen.

I nye Hjartdal omsorgssen­ter vil det også bli bygget opp et fullverdig produksjon­skjøkken med tilhørende rom. Prosjektet tilfredsst­iller Husbankens krav, og det er godkjent etter Husbankens retningsli­njer for denne typen institusjo­nsbygg.

 ?? ILLUSTRASJ­ON: 3D-ARKITEKTER ?? NYTT OMSORGSSEN­TER: Telemark Byggentrep­renør skal bygge det nye omsorgssen­teret til Hjartdal kommune i Sauland. I august 2020 skal beboerne flytte inn i nybygget.
ILLUSTRASJ­ON: 3D-ARKITEKTER NYTT OMSORGSSEN­TER: Telemark Byggentrep­renør skal bygge det nye omsorgssen­teret til Hjartdal kommune i Sauland. I august 2020 skal beboerne flytte inn i nybygget.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? TILSLAG: Daglig leder Tor Magne Nevestveit i TBE.
TILSLAG: Daglig leder Tor Magne Nevestveit i TBE.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway