Varden

Dro inn over 5 mill.

Med to medarbeide­re i halv stilling dro rørleggern­es Petter Smart, Viggo Wahl Pedersen (68), inn 5,2 millioner i overskudd i 2017.

- ▶ knut.heggenes@varden.no

▶ Viggo Wahl Pedersens AS leverer lekkasjest­opperen Watersafe direkte til rørleggere og rørleggerf­orretninge­r. Hoveddelen av kundene jobber innen rehabilite­ring og nybygg på Østlandet.

Regnskapet for 2017 viser en omsetning på 14 millioner med 5,2 millioner i overskudd. Ser vi på de tre siste årene er omsetninge­n på 44,5 millioner og driftsresu­ltatet på 13,1 millioner. Pedersen har selv utviklet lekkasjest­opperen og en rekke andre nyvinninge­r innen rørleggerb­ransjen over mange år. Han er kjent som rørleggern­es Petter Smart.

... og så meg da

– Det går bra med bedriften?

– Ja, vi overlever så vidt, sier 68-åringen spøkefullt.

– Nei da, det går veldig bra – bedre og bedre egentlig. Ser ut til at 2018 skal bli enda bedre enn 2017. Da skal vi ikke klage. Det er masse spennende utbyggings­prosjekter som trenger sikre vannsystem­er i sine bygg.

– Og dere er ikke mange ansatte som står for omsetninge­n?

– Nei, det er to medarbeide­re i halv stilling – og så meg da.

Har ikke tenkt å gi meg

– Og du har ikke tenkt å trappe ned ennå? Du solgte jo 49 prosent av bedriften for drøyt to år siden, og antydet den gangen at resten også kunne vaere til salgs?

– Det er fortsatt aktuelt med salg, og jeg har vaert i dialog med flere interessen­ter. Så langt er det ikke blitt noe. Jeg har ikke tenkt å gi meg riktig ennå uansett salg eller ikke. Det er fortsatt veldig moro å vaere med på større prosjekter fra en tidlig fase. Det er det som er gøy. Gi råd i prosjekter­ingsfasen, forteller Wahl Pedersen.

Selger ikke til kjeder

Bedriften holder til i anonyme lokaler leid av Idea på Notodden. Fra lokalene monteres, pakkes og sendes lekkesjest­opperanleg­g direkte til rørleggerk­under. Pedersen selger ikke til store forretning­skjeder.

– Jeg ønsker å handle direkte med rørleggere. Det er de som vet hvordan dette skal monteres og brukes. Jeg ønsker heller ikke å bidra til at mine anlegg skal kunne brukes av uautoriser­te folk.

 ??  ??
 ??  ?? UTVIKLET SELV: Rørlegger Viggo Wahl Pedersen har selv utviklet lekkasjest­opperen Watersafe, som er blitt en stor suksess.
UTVIKLET SELV: Rørlegger Viggo Wahl Pedersen har selv utviklet lekkasjest­opperen Watersafe, som er blitt en stor suksess.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway